Bærekraft i Norengros Kjosavik

Norengros skal være en virksomhet med et felles og sunt verdisett, der vi stiller strenge krav til oss selv og vår innvirkning på miljøet og samfunnet. Disse verdiene gjenspeiles i de ansattes og virksomhetens holdninger og atferd. Vi skal arbeide kontinuerlig med å forebygge forurensning fra egen virksomhet og de produktene vi leverer.

Vi har gjort en rekke tiltak for å redusere energiforbruket og utslipp fra egen drift lokalt.
I 2019 fikk vi montert 936 solcellepaneler på taket på hovedkontoret. I 2021 gikk vi til innkjøp av Rogalands første elektriske lastebil! I tillegg består bilparken vår av flere elektriske varebiler. Endret kjøremønster og samlet levering er også med på å redusere transportutslipp. Dette er bare noen få eksempler, og vi arbeider kontinuerlig med å redusere våre utslipp.

Din samarbeidspartner for et mer bærekraftig forbruk

Vi utvikler stadig produktsortimentet vårt, i samarbeid med leverandører og også våre kunder. Flere tiltak gjort de siste årene har spart miljøet for enorme mengder plast og energi.
Dette er bare noen få eksempler:

  • Mer miljøvennlig kjemi til renhold.
  • Nye co-ex søppelsekker, sparte Norengros 107 tonn plast.
  • Ny strekk-film som sparer 5000 tonn plast i året.
  • Take-away og engangsprodukter i bærekraftige materialer.
  • Nye pappesker som krever mindre produksjon og gir kraftig redusert transport-utslipp pga størrelsen.

Krav til våre leverandører og samarbeidspartnere

Vi jobber aktivt for at menneskerettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering blir ivaretatt i leverandørkjeden. Vi har vært medlem av Etisk handel Norge siden 2010, og har også utviklet egne etiske retningslinjer i samarbeid med Etisk handel Norge. Retningslinjene baserer seg på FNs menneskerettighetserklæring og konvensjoner fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen.

Før vi inngår sentrale avtaler, må leverandørene våre skrive under på at de forplikter seg til å forhindre blant annet tvangsarbeid, ekstrem bruk av overtid, barnearbeid, brutal behandling på arbeidsplassen, diskriminering og korrupsjon. 

Innsatsen vår har gitt resultater. I mars 2018 kom Norengros blant topp 30% rangerte, etter en grundig evaluering i regi av den internasjonale bærekraftplattformen EcoVadis. EcoVadis kartlegger og evaluerer tiltak for miljø, etisk handel og bærekraft i næringslivet.

Åpenhetsloven: Her finner du Kjosavik AS sin redegjørelse for aktsomhetsvurderinger:

Lenke til dokument her

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.