Bedre inneklima og redusert sykefravær med Ventibox Mini

Med teknologi fra NASA har norske Ventitech tatt opp kampen mot et helsefarlig inneklima.

Mennesker har det best i frisk luft

– Vi mennesker har det egentlig best ute i frisk luft, men likevel oppholder vi oss inne mesteparten av døgnet, sier Ralf Iwersen, daglig leder i Ventitech. 
Siden 2001 har han jobbet med luftkvalitet, og kan i dag tilby den nyeste, mest innovative teknologien på området. Med produktene AP 3000 II og Ventibox Mini, som vi er stolte over å ha sortimentet i Norengros, har de utviklet en totalløsning for å takle utfordringene med et dårlig inneklima. 

– Man ser at mennesker som jobber ute, er mindre syke enn de som jobber inne. De har det ofte bedre, både fysisk og psykisk, og unngår mange «inne-relaterte» problemer, forteller Iwersen. 

Han legger til at et dårlig inneklima både kan utløse og forverre en rekke plager og sykdommer og dermed føre til unødvendig sykefravær, noe Ventitech jobber hardt og målrettet for å forebygge. 

Miljøvennlig teknologi utviklet av NASA 

For å skape «frisk uteluft inne» bruker Ventitech teknologi opprinnelig utviklet til romferd av NASA. Rent teknisk baserer metoden seg på en spesiell UV-pære og en fotokatalytisk enhet som skaper en avansert oksideringsprosess bestående av såkalte vennlige oksidanter. Disse oksidantene skal ha en positiv effekt på både forurenset luft og overflater.

– Teknologien vi bruker er miljøvennlig, og med det mener jeg at det ikke er tilsatt menneskelagde kjemikaler. Faktisk er produktene utviklet etter det samme prinsippet naturen bruker for å håndtere forurensing, forteller Iwersen. 

Filterfri løsning 

Ventitechs produkter er ikke et alternativ til ventilasjon, men et supplement, eller «prikken over i-en», som Iwersen selv kaller det. 

– Når luft blir dratt utenfra og inn gjennom ventilasjonsanlegg, mister den mange av sine verdifulle egenskaper, og det er disse egenskapene vi gjenoppretter – helt uten bruk av filter. 

En annen vesentlig forskjell fra tradisjonelle ventilasjonsanlegg, er at Ventitechs produkter jobber hele døgnet – 365 dager i året. På den måten holder de både bakterier, virus, og muggsopp i sjakk selv når du er på ferie. 

Raske resultater

Resultatene av frisk luft kommer overraskende fort. Noen merker forskjell allerede samme dag, andre etter to til fem dager, for eksempel i form av økt energinivå eller en hodepine som endelig løsner. Resultatene kan også ses helt konkret ved å måle bakterieaktiviteten i lokalet. 

– Vårt prinsipp er «try before you buy», noe som betyr at vi alltid starter med å måle bakterieaktiviteten på overflater før vi installerer produktet. Etter noen dager kommer vi tilbake for en ny måling, slik at kunden helt konkret kan se resultatet – som i de fleste tilfeller er en nedgang på 70–90 %, sier Iwersen. 

Innovativ teknologi

Teknologien Ventitech tilbyr, er den nyeste og mest innovative innen forbedring av luftklima, og de relativt små, diskré boksene er å se i stadig flere barnehager, på sykehjem, treningssentre og kontorlandskap både innenlands og utenlands. I motsetning til ventilasjon og filtrering, er Ventitechs teknologi aktiv, noe som betyr at den kan rense alt fra komplisert utstyr, gardiner og senger, samt uskadeliggjøre smittsomme bakterier, virus og soppsporer – helt uten sterke kjemikaler. 

– Hele ni av ti forkjølelser starter inne, ikke ute. Det sier mye om luften vi puster inn. Vi isolerer og isolerer, og det har sin kostnad, men hva med et godt inneklima? Har vi egentlig råd til å ikke investere i det? 

Vil du vite mer om hvordan du kan sørge for enda renere luft med AP 3000 II eller Ventibox Mini? Ta en prat med kontaktpersonen din i Norengros, så hjelper vi deg på veien mot et bedre inneklima! 
Her kan du lese mer om Ventitech>

Vegghengt luftrensesystem

Ventibox Mini er ett vegghengt luftsystem. Ventibox Mini passer ideelt til å installeres i offentlige næringsbygg som toaletter, stellerom, kjøpesenter, avfallsrom (feks på skoler, i borettslag, butikker), industrielle kjølere, lager, storkjøkken, veksthus, slakterier osv.

Ventibox reduserer i vesentlig grad lukt, samt mikrobiologisk vekst på overflater og i luften. Dette er mulig ved å benytte vår patenterte «ActivePure – teknologi»*. ActivePure består av en spesiell UV-pære og en fotokatalytisk enhet som skaper en avansert oksiderings prosess bestående av vennlige oksidanter.

Ventibox Mini bruker vifte av typen NF-A6x25 FLX, Premium Fan.

*Vitenskapelige forsøk viser at bruk av ActivePure i vesentlig grad reduserer mikrobiologisk vekst på overflater og i luften – på følgende: E-coli (tarminfeksjon), Listeria monocytogenes (gule Stafylokokker), Pseudomonas (jord/vann-bakterier), flere arter basiller, Stachybotrys (svart muggsopp), Candida albicans (gjærsopp) og MRSA-resistente bakterier. Disse påstandene er ikke evaluert av Helsedepartementet. Produktene er ikke ment til å diagnostisere, behandle eller forhindre noen sykdommer.

Luftrensesystem vegghengt Ventibox Mini
Du må velge grossist eller logge inn for å se priser og tilgjengelighet.
 

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.