Nå pusher vi oss selv mot å nå nullutslippsmålet

Fredag 29. oktober ble en merkedag hos Norengros K.J. Brusdal. Rundt svingen i Magnusvegen, ruller en diger, grønn lastebil usedvanlig stille ned bakken og inn hovedporten hvor en stor forsamling ansatte jublende ønsker den velkommen. De andre lastebilene står tutende på rekke og rad. «EliNOR» er endelig på plass – som en av de aller første, elektriske distribusjonslastebilene på Vestlandet!

Video: Cecilie Nordset Raknes

Kostbar investering

EliNOR er en Volvo FL 42 R Electric med brutto vekt 16 tonn, netto lastekapasitet 7 tonn og en rekkevidde på 16 mil. Hun er levert av TruckNord Hordaland på Haukås, hvor vi hadde offisiell overrekkelse torsdag 28. november. TruckNor opplever svært stor interesse for elektriske lastebiler i løpet av den siste tiden, men at det er en kostbar investering for mange.

En elektrisk lastebil av denne størrelsen koster rundt tre ganger så mye som en dieseldrevet lastebil. Daglig leder Ruth Brusdal sier i et intervju til Bergensavisen (BA): «Vi tar nå et stort og aktivt grep for å ta bedriften inn i en enda grønnere retning. Vi vurderer fortløpende å bestille enda en lastebil da vi ser på det som både strategisk og nyttige investeringer. Vi er glade for at våre kunder stiller strenge krav og forventninger til sine leverandører - det gjør at vi hele tiden ønsker å tilpasse oss og ligge i forkant for å bli en foretrukket leverandør av forbruksmateriell i Vestland Fylke.»

Les hele saken i BA her (NB- krever abb.)

"EliNor's" første leveranser

Sjåføren som fikk æren av å kjøre ut med EliNOR´s første vareleveranse fredag 29. oktober, heter Joakim. Han er strålende fornøyd med sin nye «arbeidsplass» og leverte allerede den første dagen en av årets viktigste leveranser til Kirkens Bymisjon hvor våre ansatte har strikket hele 178 strikkeplagg til deres årlige strikkeaksjon for et varmere samfunn. Videre fikk også Grieghallen, De Bergenske, Safari Catering og vår egen Norengros-butikk på Sotra besøk av den grønne denne dagen.

Målet er en fossilfri bilpark

Vårt mål og visjon er å ha en fossilfri bilpark innen 2025. EliNOR skal levere varer innenfor Bergen kommune, men vi håper at fremtidige elektriske lastebiler vil ha enda lengre rekkevidde, slik at vi får dekket et større område med nullutslipps-leveranse. Vi ønsker å ta en sterk posisjon, men for å komme oss ut i distriktene trenger vi en bedre infrastruktur for lading av store nyttekjøretøy. 

Les mer om Bergen kommune sitt mål om å være fossilfri innen 2030 her.

Følg oss videre

Vi er veldig stolt over våre satsninger mot det grønne skiftet!

Følg gjerne Norengros K.J. Brusdal på Facebook og LinkedIn – her deler vi nyheter om vårt lokale engasjement og satsning på mer miljøvennlige løsninger!

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.