Når teknologi kan hjelpe til med å bekjempe smitte

Faren for smitte er på ingen måte over. Helsevesenet er fortsatt under høyt press og vi må ikke miste fokus for å begrense spredningen av smitte. Med dagens teknologi kan vi få stor hjelp av automatiserte løsninger som desinfeksjonsroboten Decon-X.

Decon-X roboten er utviklet og produsert i Norge for å bekjempe sykehusinfeksjoner. Den er konstruert for å desinfisere rom og utstyr, der man til nå har foretatt manuell nedvask eller smittevask.
Roboten foretar en «intelligent desinfeksjon» med effektiv, ufarlig og konstant lav konsentrasjon av hydrogenperoksid H2O2. Den fyller rommet med en tørr tåke og sensorer gir informasjon om prosessen. Maskinen rapporterer via SMS og varsler om når det er trygt å gå inn i rommet etter endt program. Decon-X fjerner 99.9999% av alle mikrober i området, hvorav blant annet Koronaviruset.

Forskningsartikkel bekrefter at Decon-X tar knekken på korona-virus

En ny forskningsartikkel gjort av G. Kampf et al. som ble publisert i Journal of Hospital Infection i slutten av januar 2020 konkluderte med følgende:

Basert på en gjennomgang av 22 tidligere studier - dokumenteres det at:
1. Koronavirus kan overleve på visse overflater i opptil 9 dager
2. Hydrogenperoksid dreper effektivt koronavirus på overflater
Dette er studier på tidligere typer koronavirus, men som forfatterne konkluderer med, må man forvente at det samme gjelder den nye SARS CoV-2 / COVID-19.

Tryggere arbeidshverdag samtidig som man frigir tid til andre oppgaver

Nedvask av rom etter pasienter med smitte er en svært tidkrevende oppgave, samtidig som det utgjør en viss risiko og belastning for renholderne. Det må benyttes sterke kjemikalier som blant annet kan føre til hodepine, kvalme og sviende øyne. 
Dersom vi får et stort smitteutbrudd av korona i Norge, vil kapasitet og bemanning bli viktigere enn noen gang på norske sykehus. Å ta i bruk automatiserte løsninger som Decon-X vil derfor kunne utgjøre en vesentlig forskjell og frigjøre menneskelige ressurser som utvilsomt vil behøves til viktigere oppgaver.

Osterøytunet Sykehjem har nylig tatt i bruk Decon-X

Les mer her om deres erfaringer og om hvordan systemet fungerer.

Fortsett med god håndhygiene

Utover dette, kan man som kjent unngår smitte ved å opprettholde god håndhygiene. Vi anbefaler å følge rådene fra Folkehelseinstituttet om smittevern generelt om riktig bruk av beskyttelse og vern.

Les mer på folkehelseinstituttets nettsider - disse oppdateres med den nyeste informasjonen.

NB – Grunnet stor pågang kan vi være utsolgt for enkelte produkter grunnet leveringsproblemer fra våre produsenter. Vi beklager dette.


Våre fageksperter hjelper deg

Norengros K.J. Brusdal er forhandler av Decon-X og hjelper deg med alt du måtte lure på. Dersom det er av interesse, kan man ha maskinen på utlån for å prøve den ut.
Spør oss også om råd og hjelp rundt smittebekjempelse, valg av produkt eller andre spørsmål. 
Vi har dyktige fagansatte både innen helse og renhold som gjør sitt ytterste for å hjelpe kundene våre!

Kontakt oss

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.