Statsraad Lehmkuhl legger om kursen med miljøvennlige valg!

I 2017 la stiftelsen til seilskipet Statsraad Lehmkuhl om kursen og inngikk et samarbeid med Norengros K.J. Brusdal i Bergen som er forhandler av mer miljøvennlige alternativer av engangsservise.

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl er et kjent skue i Bergen og en av byens aller største stoltheter.
På tidligere skjærgårdsturer, har skipet brukt engangsservise av plast, langt unna komposterbart materiale. Men i 2017 la stiftelsen til seilskipet om kursen og inngikk et samarbeid med Norengros K.J. Brusdal i Bergen som er forhandler av mer miljøvennlige alternativer av engangsservise. 
Nå benyttes det tallerkener laget av nedfalne palmeblader og bestikk produsert av overskuddsfibre fra sukkerrør. Begge deler er nedbrytbart og kan kastes rett i matavfallet. På denne måten risikerer man ikke lengre forsøpling av havet, og plastavfallet reduseres betraktelig. Tilbakemeldingene er gode; skuten forteller om gjester som etterspør de nye engangsvariantene. De ser flotte og innbydende ut, og bestikket er mer holdbart enn de gamle i plast. 

«Norengros er den samarbeidspartneren som ved å sponse oss, gjør det mulig å velge miljøvennlig»

forteller Haakon Steinar Vatle, daglig leder hos Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl i et intervju med Bergens Tidende i juni 2018.

Statsraaden er en symboltung aktør, og med tusenvis av mennesker om bord i løpet av en skjærgårdssesong, håper stiftelsen at de grepene de gjør vil bli lagt merke til. Valget om å gå bort fra plast, er et ledd i stiftelsens mål om et bærekraftig skip som kan seile for «grønne seil». Det skal også installeres et batteri som gjør at skipet kan seile med egenprodusert energi fra seilene.

Tilbake til artikler

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.