Norengros Johs Olsen hilser på Sisters in Business

Norengros Johs Olsen kjøpte flergangs smittefrakker av en tøff bedrift i Asker i våres, og ble fascinert av deres story. Kanskje blir du litt inspirert selv også?

Ønsket å bedre innvandrerkvinners muligheter på jobbmarkedet

Sisters in business kombinerer grønn profil, sosialt entreprenørskap med hands-on business-fokus. Målet deres er å få innvandrerkvinner i jobb, og jammen er de på god vei til å endre mange kvinners hverdag og muligheter i Norge. 

Gründerne Sandra Tollefsen og Farzane Aghalo ønsket å bedre innvandrerkvinners muligheter på jobbmarkedet. De fikk til et samarbeid mellom NAV, IKEA og Asker kommune, og fikk startet en systue på IKEA Slependen. De produserer og selger forklær og handlenett for salg, og i tillegg kan man levere inn klær og andre tekstiler for reparasjon og gjenbruk. 

Fikk du ikke sett Sisters in business på Lindmo? Klikk her for å se > (fra ca. 20.40)

Både grønt, inkluderende OG business – passet jammen godt med oss i Norengros, sier Giske Vik, salgssjef helse hos Norengros Johs Olsen

Fokus på kvalitet og gjenbruk

Majoriteten av stoffene er kjøpt opp fra «kaste-lagrene» til store produsenter. Forklærne de selger er laget av leftovers fra jeanprodusenten Nudie. Når de lager forklær blir det kapp til overs på brystpartiet. Kanskje det kan bli grytelapper? 
I 2019 var det en rekke bedrifter som gav bort forkle og grytelapper, i rålekkert jeans-stoff, som juegaver til de ansatte. Med større ordrebøker åpnet de en ny systue i Asker og nylig var selveste Erna Solberg på banen og klippet snoren for deres nyetablerte systue på IKEA Furuset. 

Da korona traff Norge lå det an til å bli permisjoner, men etter et ønske fra et sykehjem, snudde de seg rundt og produserte flergangs smittefrakker. Før de visste ordet av det jobbet de dag og natt for å håndtere alle forespørslene og bestillingene som haglet inn. Påskeferien 2020 ble avlyst og innen sommerferien var over, er det ikke få smittefrakker som har forlatt dørene i Asker. 

Norengros Johs Olsen er en av kundene, og vi ble nysgjerrige på hva dette var for en bedrift. Både grønt, inkluderende og business – passet jammen godt med oss i Norengros. Representanter fra Norengros Johs Olsen besøkte systua i Asker hvor de stolt viste frem arbeidsplassen for nå 11 kvinner. Der fikk de omvisning på systua og et møte med designer og en av gründerne. Sisters in business håper å fylle opp ordrebøkene for høsten slik at de kan oppfylle drømmen om fast jobb til ytterligere 5 damer som er i arbeidstrening. 

For bestilling av «Gaver med mening» direkte til Sisters in business, kontakt post@sistersinbusiness.no

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.