Norengros tar klimagrep med Tesla-lastebiler

Norengros Johs Olsen har bestilt to Tesla Semi el-lastebiler som skal frakte varer rundt på Østlandet, helt utslippsfritt. Innkjøpet er en del av større satsing på klima, miljø og bærekraft.

Dagens klimasituasjon er alvorlig

Vi er spente på å ta i bruk Teslas nye og banebrytende el-lastebiler og vi håper de vil kunne dekke mange av våre transportbehov i fremtiden.
 

Dagens klimasituasjon er alvorlig og det er viktig for oss å være en del av løsningen, heller enn en del av problemet, sier Bjørn Pedersen, administrerende direktør i Norengros Johs Olsen, kjedens største grossist. 

Tungtransport er ansvarlig for mer enn 10 prosent av Norges klimagassutslipp. I følge Miljødepartementet er overgang til null- og lavutslippsteknologi for transportmidler (som el- og hybridkjøretøy) og bruk av biodrivstoff viktige tiltak som kan redusere utslippene.
Norge har påtatt seg store miljøforpliktelser i forbindelse med Paris-avtalen, noe som innebærer at transportsektoren raskt må finne bærekraftige drivstoffalternativer. 

800 km rekkevidde

I følge Tesla er den revolusjonerende elektriske lastebilen betydelig billigere i drift enn sine dieseldrevne konkurrenter. Og med inntil 800 km rekkevidde mellom hvert ladepunkt, vil den trygt kunne ferdes i lange strekninger på norske veier uten tilgang på strøm. Bilene leveres i slutten av 2019 eller i 2020.

Ved å velge bærekraftige løsninger gjør vi det også enklere for kundene våre å velge oss. Vi ønsker å være en troverdighet leverandør som tar samfunnsansvaret vårt på alvor. Samtidig ser vi at kostnadsbesparelsene gir økt konkurransekraft og dermed bedre lønnsomhet for oss og lavere priser for kundene våre. Bærekraft blir også et stadig viktigere måleparameter i offentlige anbud, sier Pedersen.

Skal bli best på klima og miljø

I tillegg til de to el-lastebilene har bedriften kjøpt inn tre mindre el-varebiler som skal ta unna mindre forsendelser. Målet er å bli den mest bærekraftige leverandøren av forbruksartikler for private offentlige bedrifter i Norge.
 

Klima og miljø blir et viktig satsingsområde for Norengros fremover.

Vi er i gang med en ny strategi som skal lede vei inn i en grønnere fremtid. I tillegg til å innføre tiltak mot klimagassutslipp kommer vi blant annet til å arbeide med å motivere kundene våre til å gjøre klimavennlige valg i hverdagen, samt gjøre flere andre grep. Det kan være så enkelt som å sørge for at lastebilene er fulle før de kjører så de slipper unødvendige turer, eller få kundene våre til å planlegge innkjøpene bedre og få samlet leveransene, forklarer Pedersen.

Les mer i Oppland Arbeiderblad >
 

 

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.