Erik Røste ny administrerende direktør i Ødegaard Engros AS

Erik Røste starter nå i august som ny administrerende direktør i Ødegaard Engros AS. Røste kommer fra stillingen som president i Norges Skiforbund, og har tidligere vært administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS og BJ Sport AS.

Ødegaard Engros AS er en betydelig aktør i midt-Norsk næringsliv. Bedriften som har hovedkontor på Flisnes i Ålesund ble etablert i 1916, og har i dag over hundre ansatte medregnet avdeling i Trondheim og butikk i Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Steinkjer og Levanger. Bedriften skal være den ledende leverandøren av forbruksmateriell til næringsliv og offentlig sektor i Midt-Norge, og er tilknyttet Norengros-kjeden som er Norges største kjedesammenslutning innen dette markedet.  

I september 2021 kunngjorde Egil Gunnar Nakken at han hadde bestemt seg for å pensjonere seg etter 25 år som administrerende direktør i Ødegaard Engros. 

- Gjennom disse årene har Egil lagt ned en uvurderlig innsats for bedriften. Omsetningen er mangedoblet, selskapet har vært stabilt lønnsomt og Egil har ledet bedriften til å bli en betydelig aktør i regionens næringsliv. Han etterlater seg en stor arv her på Flisnes. Siden september har vi derfor hatt en hard jobb i å finne en person som kan føre denne arven videre, og det jeg jeg stolt over at vi nå har funnet, sier styreleder Johannes Berger.   

Erik Røste (62) har siden juni 2012 vært president i Norges Skiforbund. Han informerte tidligere i vår valgkomiteen om at han ikke ønsket gjenvalg på tinget som ble avholdt i starten av juni, og gikk dermed av etter 10 år i rollen. Før han ble skipresident har Røste tung ledererfaring fra handelsbedrifter, og var blant annet administrerende direktør i Sport 1 Gruppen fra 2001 til 2007 og administrerende direktør i BJ Sport, som utviklet, designet, markedsførte og produserte Bjørn Dæhlie sportsklær, fra 2008 til 2012. Røste har også vært innkjøpssjef i Adidas Norge og mange husker han også som sportsjef og landslagstrener i langrenn på 90 tallet.  

- Vi i styret er veldig glad for at Erik har takket ja til denne jobben. Erik er en trygg leder med lang erfaring. Han er opptatt av mennesker og lagbygging, og en leder vi opplever at går foran med stor troverdighet og integritet. Vi tror hans lederstil vil passe godt inn med de dyktige medarbeiderne og fantastiske teamet vi har i Ødegaard i dag, og at han sammen med organisasjonen kan bygge videre på det flotte arbeidet som allerede legges ned i bedriften, sier styreleder Berger. 

Erik Røste bor på Gjøvik, men vil etablere seg med pendlerstatus i Ålesund, og bruke mesteparten av tiden fysisk på plass hos selskapet. 

- Jeg er stolt og ydmyk over styrets tillit til å ta den daglige ledelsen av en så flott bedrift som Ødegaard Engros AS. Dette er en svært spennende og krevende lederjobb, i ett selskap som oppnår gode resultater, har tydelige mål, et godt, langsiktig og operativt eierskap. Jeg har fulgt Norengros kjeden tett gjennom mange år, blant annet via sponsoratet med Skiforbundet, og har lagt merke til de gode resultatene, de dyktige ansatte jeg har fått møte og den gode kremmerkulturen som åpenbart er i selskapene. Jeg gleder meg til å komme tilbake til det private næringsliv, og tar med meg mange erfaringer fra tiden både i NSF og i mine tidligere jobber som jeg håper kan komme til nytte. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med nye og dyktige kollegaer, og til å komme i gang, sier Røste. 

Røste ble ansatt i stillingen i juni, og tiltrer i starten av august. 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.