Regler for julegaver til ansatte

Det er vanlig at arbeidsgiver gir julegaver til sine ansatte. Dette kan gis skattefritt, så lenge man holder seg innenfor bestemte grenser. Her er en kort oversikt over de reglene som gjelder, hentet fra Tripletex.

Hvor mye kan arbeidsgiver gi i gave til ansatte?

Som arbeidsgiver kan man gi gaver opp til en verdi på kr 2000,- (eks frakt) per år skattefritt for mottaker. Dersom totalsummen av gaver gitt til ansatte i løpet av året er mer enn 2000,- kr, er det overskytende skattepliktig for mottakers hånd, og selskapet må beregne arbeidsgiveravgift. I slike tilfeller får selskapet også fradrag for kostnaden – det som overstiger 2000,- kr (eks frakt) per ansatt. 

Hva med små gaver?

Små gaver anses normalt ikke som skattepliktig for mottaker. Dette kan for eksempel være blomster eller konfekt. Slike gaver vil da ikke inngå i beløpsberegningen på 2000,- (eks frakt). 

For deg som er ansatt i eget AS

Er du ansatt i eget AS kan du også få gave under treet i år. Du har mulighet til å gi deg selv en skattefri julegave så lenge samlet sum ikke overstiger 2000,- kr (eks frakt) per år. 

Er du den eneste som arbeider i enkeltpersonsforetak har du ikke denne muligheten. 
Dersom du har ansatte og driver et enkeltmannsforetak, har du mulighet til å gi dine ansatte julegaver til en total verdi av kr 2000,- (eks frakt) i løpet av et år, men du kan ikke gi en gave til deg selv. 

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.