Right to sight

Norengros er bidragsyter til Right to sights arbeid

I Afrika blir barn ofte født med grå stær. I Norge er det mest godt voksne folk som rammes, og sykdommen behandles gjennom en enkel og rimelig operasjon som alle har tilgang til. Slik er det ikke i Afrika.

 

Blindhet rammer flere generasjoner

I Afrika er det ikke uvanlig at barn blir født med grå stær som gjør dem blinde i ung alder. Mange barn tas også ut av skolen for å passe på sine blinde foreldre eller besteforeldre, og mister utdannelse som kan gi dem et bedre liv senere. Blinde kan ikke jobbe og forsørge barna sine.

Visste du at i Norge er det 1 øyelege per 8 200 innbyggere, mens i hele Afrika er det 1 øyelege per 1 million? Denne katastrofale mangelen på øyeleger fører til at mange blir blinde helt unødvendig. Halvparten av blindheten skyldes grå stær, en sykdom som kan kureres gjennom en rimelig operasjon som tar 10 minutter.

Mangel på øyeleger, behandlingsutstyr og fattigdom gjør at mange barn ikke får hjelp tidlig nok og blir blinde. 80 % av blindheten i Afrika er unødig, og den kan behandles. Organisasjonen RIGHT TO SIGHT jobber for å utrydde unødig blindhet gjennom å videreutdanne øyeleger i grå stær-kirurgi ved øyeklinikker de samarbeider med, og lokalisere barn som har behov for operasjon.

 

Norengros er bidragsyter for Right to Sights arbeid. Vårt bidrag går til å utstyre øyeklinikkene med moderne medisinsk teknologi som gjør det mulig å tjuedoble operasjonskapasiteten.

 

Les mer om Right To Sight og deres arbeid her

Bli kunde

Blekk og tonerguide