Din samarbeidspartner for et bærekraftig forbruk

Miljø og bærekraft er viktigere enn noensinne. Som Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor, har vi et samfunnsansvar når det gjelder klima, miljø og bærekraft. Derfor jobber vi for å være i front - både ved å tilby de beste miljøvennlige produktene og å motivere kundene våre til å gjøre klimavennlige valg i hverdagen.

Et riktig miljøvalg er vårt felles ansvar

Norengros har i flere år vært sertifisert etter ISO 14001, som er standarden for miljøstyringssystemer. Med denne standarden utfordres vi til å sette oss nye og stadig høyere mål for alt vi gjør som kan påvirke miljøet. Vi er i gang med å utvikle en ny strategi som skal lede vei inn i en grønnere fremtid - en strategi som vil hjelpe både oss og kundene våre med å prioritere riktig i de viktige valgene.

ISO-målene våre forplikter oss til å øke antall miljømerkede varer med 10 % hvert år. Små endringer i produktporteføljen kan ha stor innvirkning på miljøet, og derfor jobber vi målrettet både med å tilby de beste bærekraftige produktene og å oppfordre kundene våre til å gjøre miljøvennlige valg i hverdagen.

Les også: Spar tid og miljø med mer effektive bestillingsrutiner

Vi hjelper deg å tenke nytt - og miljøvennlig

Det er en stor og positiv utvikling i tilbudet av miljøvennlige alternativer, og vi jakter alltid på de mest bærekraftige og etiske produktene. Innkjøperne våre besøker de store internasjonale bransjemessene for å finne de nyeste og smarteste produktene fra de beste produsentene.

Les også: Miljøvennlig - hva er det?

Gjennom medlemskap i Initiativ for Etisk Handel forplikter vi oss til å sette strenge miljøkrav til produkter og produksjonsprosesser hos leverandørene våre. Dette gjør at du som kunde kan være sikker på at produktene du velger er bærekraftige og miljøvennlige.

Les også: Norengros etiske retningslinjer

Det skal være lett å velge miljøvennlig

Målet vårt er å gjøre det så enkelt som mulig for deg som kunde å velge de mest miljøvennlige alternativene - uansett behov, utfordring eller bransje. Vi har over 250 fageksperter med full oversikt over siste nytt i de ulike produktgruppene. Og de hjelper deg gjerne med å gå gjennom produktene du har i dag, for å finne alternativer som både er bedre for miljøet, mer kostnadseffektive og mer praktiske for sluttbrukeren.

Alle produkter med offisielle miljømerker er tydelig merket i nettbutikken og i varekatalogene våre. Når du handler i nettbutikken vår, kan du raskt sortere ut og velge blant de over 3000 miljømerkede produktene vi har i varesortimentet. Vi forholder oss kun til offentlig godkjente miljømerkinger for å sikre etterprøvbarhet og transparens.

Les også: Dette betyr de ulike miljømerkene

Norengros tar miljøansvaret på alvor

Nedfelt i Norengros' forretningsfilosofi heter det at «vi ønsker å bli oppfattet som en miljøbevisst servicebedrift». Dette er en uttalelse som forplikter, og som vi forsøker å leve opp til gjennom holdningsskapning internt og praktiske tiltak der det virkelig nytter. Dette har blant annet innvirkning på hvordan vi håndterer avfall, velger produkter til varespektret vårt, driver produktopplæring og jobber med merking av produktene våre. For enkelte produktgrupper har vi også etablert returordninger i samarbeid med kundene og leverandørene våre.

Vi oppfordrer også deg som kunde til å tenke gjennom hvordan du selv kan bidra til å minimere miljøbelastningen av innkjøpene dine. Vi hjelper deg på riktig vei - blant annet med god merking av miljøriktige produkter og råd om hvordan du kan få mest mulig varer på én og samme leveranse.

Tenk miljø når du handler - det gjør vi!


Bli kunde

Blekk og tonerguide