Smittevernveileder for barnehager

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har utarbeidet en smittevernveileder, som skal gi råd og støtte til barnehager i drift under covid-19 utbruddet. Her finner du utdrag fra veilederen og produktanbefalinger knyttet til hygiene og renhold.

Formålet med rådene er å begrense og forsinke utbruddet av covid-19. De 3 grunnpilarene for å bremse smittespredning er:

  1. Syke personer skal ikke være i barnehagen
  2. God hygiene
  3. Redusert kontakthyppighet mellom personer

Veilederen er gyldig fra 15.04.2020, og vil bli oppdatert ved behov. 

Klikk her for å se veileder om smittevern for barnehager >

Her har vi tatt med noen utdrag fra veilederen som omhandler hygiene og renhold i barnehagen. 
Her vil du også finne foreslåtte produkter for å kunne opprettholde god hygiene og godt renhold i barnehagen gjennom covid-19 utbruddet. 

Håndhygiene

Regelmessig håndvask med lunkent vann og flytende såpe er med på å redusere smitte. Skitt, bakterier og virus løsner fra huden under vask og skylles bort med vannet. Hendene tørkes deretter med engangs papirhåndklær. Barn og voksne skal vaske hender hyppig og grundig i minst 20 sekunder. Det anbefales kun bruk av hansker ved bleieskift. 

Både de ansatte og barna i barnehagen må få god opplæring i håndvask. Dette kan forsterkes ved å gi påminnelser og ved å henge opp plakater med instruksjon for god håndvask. Det anbefales å lage rutiner som barna synes det er gøy å gjennomføre. 

Her kan du laste ned Folkehelseinstiuttet sin hygieneplakat som illustrerer god hoste- og håndhygiene >

Steg for steg – håndvask med såpe og vann. Last ned her >

Grundig og hyppig renhold er viktig for å forebygge smitte

Viruset kan overleve på flater fra timer til dager avhengig av type overflate, temperatur, sollys og andre faktorer. Derfor er grundig og hyppig renhold viktig for å forebygge smitte. Viruset fjernes ved manuell rengjøring med vann og vanlige rengjøringsmidler.

Det er viktig med forsterket renhold på utsatte områder:

  • Daglig rengjøring av toaletter og vaskeservanter

  • Tørk over flater som toalettsete og kran på servanten 2-4 ganger daglig

  • Engangs papirhåndklær og såpe skal være tilgjengelig, og søppel må tømmes regelmessig

  • Spisebord vaskes med vann og såpe etter bruk

  • Gjenstander som ofte berøres, dørhåndtak, trappegelendre, stoler og bordflater, bør rengjøres hyppig – minimum daglig


Det er ikke nødvendig med smittevernsutstyr, bortsett fra hansker ved bleieskift. Etter å ha tatt av engangshanskene vaskes hendene med såpe og vann. Bleiene kastes i en pose som knytes igjen i vanlig restavfall eller i egen bleiebøtte. 

For generelle hygieneråd i barnehagen, bruk Folkehelseinstiuttets Hygieneråd for forebygging av smittsomme sykdommer i barnehagen >

Desinfeksjon

Det er ikke nødvendig å bruke desinfeksjon rutinemessig i barnehagen. Dersom desinfeksjon likevel brukes, må synlig skitt først tørkes bort med klut eller tørkepapir, ellers virker ikke desinfeksjonsmiddelet.

Når det gjelder desinfeksjon- og smittevernprodukter har vi for tiden redusert tilgjengelighet. Ta kontakt med kundeservice for henvendelser vedrørende desinfeksjon- og smittevernprodukter. 

Ønsker du mer informasjon eller veiledning for din barnehage?

Vi har fagspesialister med høy kompetanse innen hygiene og renhold, som kan hjelpe deg og din barnehage med forebyggende tiltak og produktanbefalinger. Ta kontakt i skjema under, send oss en epost eller ta turen innom en av våre 38 butikker. 

Finn din nærmeste Norengros butikk her >

 

Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.