Smittevernveileder for helsevirksomheter

Helsedirektoratet har utarbeidet en smittevernveileder, som skal gi råd og støtte til helsevirksomheter med én-til-én-kontakt under Covid-19 utbruddet. Utdrag fra veilederen og produktanbefalinger knyttet til hygiene og renhold finner du her.

Formålet med veilederen er å gi råd om hvordan virksomheter på en forsvarlig måte kan ivareta smittevernet og forebygge tilfeldig eksponering og spredning av det nye koronaviruset. 

Se veileder om smittevern fra Helsedirektoratet her >

Her har vi tatt med noen utdrag fra veilederen som omhandler hygiene og renhold. 
Her vil du også finne foreslåtte produkter for å kunne opprettholde god hygiene og godt renhold på klinikken gjennom covid-19 utbruddet.

Håndhygiene

Det må tilrettelegges for håndhygiene, ved håndvask og/eller desinfeksjon, både for de ansatte på klinikken og for pasientene/brukerne og eventuelle ledsagere. Regelmessig håndvask med lunkent vann og flytende såpe er med på å redusere smitte. Hendene tørkes deretter med engangs papirhåndklær. Unngå håndhilsning og annen unødvendig fysisk kontakt. Utstyr som er brukt må rengjøres/desinfiseres som normalt mellom hver pasient. 

Tenk gjennom hvilke berøringspunkter som finnes i virksomheten og om kontakthyppigheten kan reduseres, for eksempel gjennom kontantløs betaling, automatisk døråpner etc. 

På venterommet bør det henges opp informasjon til pasienter om råd for å unngå smitte.
Last ned Plakater og Informasjonsmateriell fra Helsedirektoratet her >

Alle pasienter/brukere og eventuelle ledsagere bør gjennomføre håndvask/hånddesinfeksjon når de ankommer og etter at behandlingen er ferdig. 

Tips til god håndhygiene >

Rengjøring

Det anbefales daglig rengjøring og utlufting av lokalet. Lokale renholdsrutiner bør gjennomgås med tanke på organisering, ansvar og ressursbehov og om det trengs å gjøre endringer. 

Gjenstander eller kontaktflater som berøres ofte må rengjøres hyppig

 • Dørhåndtak

 • Toaletter

 • Vaskeservanter

 • Betalingsterminaler

 • Trappegelendre

 • Armlener


Ved synlig søl av organisk materiale (blod og andre kroppsvæsker), fjernes sølet med absorberende materiale (cellestoff) og området rengjøres før desinfeksjonsmiddel påføres. Påfør desinfeksjonsmiddel på en klut. 

Vær ekstra oppmerksom på hygiene rundt kjøkken/spiserom. Håndhygiene skal utføres både før og etter at ansatte benytter kjøkken/spiserom.

Håndtering av tekstiler og avfall følger ordinære rutiner for helsevirksomheten. Når det gjelder avfallshåndtering – følg ordinære rutiner.

Her kan du se hele veilederen fra Helsedirektoratet >

Vi har for tiden redusert tilgjengelighet på desinfeksjonsprodukter. Ta kontakt med kundeservice for henvendelser vedrørende desinfeksjonsprodukter. 

Bruk av beskyttelsesutstyr

Virksomhetens normale rutiner for bruk av beskyttelsesutstyr følges. I følge Helsedirektoratet er det ikke smittevernfaglig behov for beskyttelsesutstyr i kontakt med en pasient som ikke har mistenkt eller bekreftet covid-19, med mindre det gis spesifikke råd om dette fra kommunelegen. 

Dersom helsehjelp til pasient med mistenkt eller bekreftet covid-19 ikke kan utsettes, må det benyttes beskyttelsesutstyr som beskrevet under råd til helsetjenesten. 

Ønsker virksomheten å bruke ansiktsmaske eller annet som dekker munn og nese er det viktig å tenke på følgende:

 • Bruk av munnbind og/eller ansiktsmaske erstatter ikke andre smitteforebyggende råd

 • Unngå å berøre munnbindet med hendene når det er på, uten at hendene først er vasket eller desinfisert. 

 • Vask hendene nøye både før og etter munnbind tas på, og straks etter at det er tatt av. 

 • Kast brukte engangsmunnbind i vanlig husholdningsavfall.

Vi har for tiden redusert tilgjengelighet på munnbind. Ta kontakt med kundeservice for øvrig sortiment av munnbind og visir.

Ønsker du mer informasjon eller veiledning?

Vi har fagspesialister med høy kompetanse innen hygiene og renhold, som kan hjelpe deg og din klinikk med forebyggende tiltak og produktanbefalinger. Ta kontakt i skjema under, send en epost til din lokale Norengros-grossist eller ta turen innom en av våre 38 butikker. 

Finn din nærmeste Norengros butikk her >

Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

Product name placeholed

 • Varenummer: 
 • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.