I november 2020 gikk en fullstappet konteiner med smittevernutstyr til Haukeland sitt samarbeidssykehus Kamuzu Central Hospital i Malawi. Bak står Norengros, Norac og Avdeling for internasjonalt samarbeid.

Spleiselag skaffer smittevernutstyr til Malawi

I november 2020 gikk en fullstappet konteiner med smittevernutstyr til Haukeland sitt samarbeidssykehus Kamuzu Central Hospital i Malawi. Bak står Norengros, Norac og Avdeling for internasjonalt samarbeid.

– Utstyret skal dekke 6 måneders forbruk av smitttevernutstyr på Fysioterapiavdelingen og Røntgenavdelingen på KCH i Liongwe, forteller Jon Wigum Dahl som leder Avdeling for internasjonalt samarbeid. ­ Vi har et langvaring personellutvekslingsprogram pågående mellom disse avdelingene og søsteravdelingene på HUS. Smittevernutstyret er finansiert av Norec (tidl Fredskorpset), og selve konteineren er en gave fra Norengros.

Det er utrolig bra at Norec snur seg raskt rundt på en liten uke og donerer 1 mill kr til denne forsendelsen, og tilsvarende at Norengros stiller raskt opp med smittevernutsyr til nettopriser og donerer en verdifull container til forsendelsen. Denne vil for øvrig bli brukt som ekstra lager på det nye LION sykehuset, sier Dahl.

Ulike avdelinger på sykehuset har donert diverse brukt utstyr (men i god stand). Blant annet rullestoler og krykker som også fikk plass. Prosjektet er en del av det større traumesamarbeidet mellom KCH, og det nye trumesykehuset LION, som er under bygging på KCH, med forventet åpning i juni 2021.

– Det er utrolig bra at Norec snur seg raskt rundt på en liten uke og donerer 1 mill kr til denne forsendelsen, og tilsvarende at Norengros stiller raskt opp med smittevernutsyr til nettopriser og donerer en verdifull container til forsendelsen. Denne vil for øvrig bli brukt som ekstra lager på det nye LION sykehuset, sier Dahl. ­– Vi har jo store utfordringer her hjemme nå med smittevern og håndtering av pandemien, men vi må ikke slutte å hjelpe våre samarbeidssykehus i Afrika av den grunn. De er mye verre stillt enn oss.

Ønsker å bidra

– Hovedgrunnen til at vi er med å bidrar med utstyr og denne konteineren er først og fremst at vi vil bidra til at Haukeland kan hjelpe sitt samarbeidssykehus i Malawi til å få gode og trygge smittevernprodukter, sier administrerende direktør Ruth Brusdal i Norengros Brusdal.

Norengros har vært en av de største leverandørene av utstyr til Haukeland under pandemien

– Vi har forstått det slik at faren for korrupsjon og salg av falske produkt er stor i afrikanske land og vi kan derfor bidra med vår kompetanse og trygghet rundt kvaliteten på våre produkter, forteller Brusdal.

En av de største leverandørene av utstyr til Haukeland under pandemien

Norengros har vært en av de største leverandørene av utstyr til Haukeland under pandemien. Det har vært travelt og utfordrende, men først og fremst inspirerende og kjekt, sier Brusdal. ­ Vi har solgt store mengder smittevernprodukter til sykehusene i denne koronatiden, og vi har spesielt arbeidet mye med å sikre alle leveranser og produktkvaliteter ihht til gjeldende godkjenninger, sertifikater og retningslinjer for etisk handel. Vi har fått dele kompetansen vår, og vi har lært mye av HUS og andre aktører, forteller hun.

Boston, Maneno og Grycian på byggeplassen i Malawi I november 2020 gikk en fullstappet konteiner med smittevernutstyr til Haukeland sitt samarbeidssykehus Kamuzu Central Hospital i Malawi. Bak står Norengros, Norac og Avdeling for internasjonalt samarbeid.
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.