Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo

Fakta om WoodSafe

  • Laget av fornybare råvarer fra overskuddet av trevirkeproduksjon.
  • Reduserer CO2-utslippet med 66 prosent sammenlignet med tradisjonelle risikoavfallsbeholdere.
  • Produseres i Sverige med biokompositt fra selskapet Stora Enso, som kan gjenbrukes som materiale opptil syv ganger eller resirkuleres sammen med andre plastmaterialer.
  • Holdbart og brukervennlig design.
  • Tilgjengelig i størrelsene 0,5, 2, 3, 6, 12, 25 og 50 liter.
  • Nå tilgjengelig i Norengros’ sortiment.

En gamechanger i helsesektoren

Ettersom alle risikoavfallsbeholdere i dag går til forbrenning etter endt bruk, er det en stor fordel at beholderen er laget av et fornybart biokomposittmateriale som gir lavere utslipp under både produksjons- og forbrenningsprosessen. I den sammenheng kan WoodSafe vise til en reduksjon i CO2-utslippene på hele 66 prosent sammenlignet med tradisjonelle plastbeholdere. Ved å gå fra fossilbasert plast til plast som er produsert av biokompositt, kan nordiske helseaktører oppnå besparelser på hele 39 000 tonn CO2 årlig.

– I Norengros jobber vi hele tiden med å finne mer bærekraftige produkter der det er mulig. Da vi fikk høre om WoodSafe, tenkte vi: ‘Wow – her har vi en gyllen mulighet til å gjøre en forskjell sammen med våre helsekunder’, sier Borghild Midttun, salgssjef for helse i Norengros K.J. Brusdal.

Når vi anbefaler et nytt produkt til kundene våre, er vi opptatt av at det skal være like bra som det de allerede bruker, enten det gjelder materialets kvalitet, miljøprofil eller brukervennlighet. Hvis ikke blir det ikke brukt. Det er vi imidlertid ikke redde for med WoodSafe.

Miljøeffektene til WoodSafe er grundig dokumentert, der en uavhengig tredjepart blant annet har utført en fullverdig LCA-analyse av produktet (vurdering av produktets miljø- og ressurspåvirkninger gjennom hele livsløpet). Dette er spesielt relevant med tanke på det nylig innførte bærekraftsdirektivet CSRD, som stiller strengere krav til virksomheter blant annet når det gjelder å rapportere CO2-avtrykket til alle produkter man kjøper og selger.

Aktører i helsesektoren er, i likhet med andre store organisasjoner, pliktige til å levere et klimaregnskap, som spiller en viktig rolle i CSRD-rapporteringen. Da er det positivt å kunne vise til et produkt som WoodSafe, som vil ha en direkte påvirkning på klimaregnskapet. På den måten demonstrerer man sitt engasjement for miljøvennlige løsninger og kan oppfylle de pålagte rapporteringskravene.

Woodsafe kanyle- og risikoavfallsbeholder
Woodsafe kanyle- og risikoavfallsbeholder

Større fokus på miljø i anbud

Den 1. januar 2024 trådte skjerpede krav til vektlegging av klima- og miljøhensyn i offentlige anbud i kraft. Denne endringen innebærer at klima og miljø må vektes med minimum 30 prosent i offentlige anskaffelser. Da blir det enda viktigere å velge produkter som kan bidra til å minimere belastningen på miljøet.

– Nå som det har blitt et mye større fokus på miljø i offentlige anbud, må kundene tenke annerledes. Det gjør at vi også må tenke annerledes, sier Thale Jacobsen, kategorisjef for helse i Norengros.

Hun forteller at Norengros hele tiden blir utfordret av kundene sine til å finne løsninger som kan minimere miljøpåvirkningen, samtidig som de utfordrer leverandørene sine. På den måten oppstår det en situasjon der man pusher hverandre for å levere bedre produkter, noe som gagner alle parter.

– Når vi anbefaler et nytt produkt til kundene våre, er vi opptatt av at det skal være like bra som det de allerede bruker, enten det gjelder materialets kvalitet, miljøprofil eller brukervennlighet. Hvis ikke blir det ikke brukt. Det er vi imidlertid ikke redde for med WoodSafe, avslutter Thale.

Norengros har helt siden oppstarten i 1989 engasjert seg i miljø og bærekraft i alle ledd, fra produksjon til ferdig produkt og videre til avfallshåndtering og gjenbruk. Vi jobber utrettelig med å finne produkter som hjelper kundene våre med å redusere CO2-utslippene sine, drive mer effektivt, forbedre lønnsomheten og nå forretningsmålene sine. Ønsker du å høre mer om WoodSafe og dens fordeler? Kontakt oss i dag, så gir vi deg en full brief!

Woodsafe kanyle- og risikoavfallsbeholder