Hjem med stomi

Norengros kan bistå deg med veiledning og informasjon knyttet til din stomi. Vi kan være behjelpelige med å finne bandasjen som passer best for deg. Alt av nødvendig stomiutstyr fås på blå resept, og vi i Norengros kan levere stomiutstyr fra alle godkjente leverandører. Vi tilpasser leveransen etter dine behov og ønsker.

Stomi

En stomi er en åpning gjennom bukveggen der tarmen munner ut. Tømming av stomien er ikke viljestyrt, og man må derfor alltid bruke en stomibandasje, bestående av hudbeskyttelse og pose som samler opp tarminnholdet eller urinen. 

Ulike typer stomier

De ulike stomiene har fått navnet sitt ut fra hvilken del av tarmen som er lagt ut. Det er noen likhetstrekk og noen forskjeller på stomier, avhengig av hvilken del av tarmen som er lagt ut. Men noen kjennetegn gjelder stomi generelt;

  • Rødlig slimhinne, lik slimhinnen i munnen

  • Slimer

  • Lettblødende

  • Ileostomi - tynntarmstomi

  • Colostomi - tykktarmstomi

  • Urostomi - stomi fra urinveiene

  • Kontinente stomier - stomier som ikke tømmer seg selv, disse må tømmes med kateter

Utstyr

Det finnes både 1-dels og 2-delte stomibandasjer. Stomibandasjen må tilpasses den enkelte. Særlig i den første tiden etter operasjonen vil stomien kunne endre seg en del, noen kan også oppleve å få brokk rundt stomien. Vi hjelper deg med tilpasning av utstyr etter behov.

Hudpleie

Huden rundt stomien må beskyttes fra å komme i direkte kontakt med avføring eller urin. Det er viktig å forebygge hudproblemer, og det er derfor nødvendig med gode rutiner ved stomistell. Observer alltid huden rundt stomien ved hvert bandasje skifte. Opplever du rødhet, sårhet og/eller lekkasje anbefaler vi at du kontakter din lokale Norengros representant, eller nærmeste stomisykepleier.

Som kunde hos Norengros skal du være trygg på dine produktvalg

Ta kontakt med oss i Norengros for å finne best egnet utstyr for deg. 

Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.