Musearm eller musesyke er en repetitiv belastningsskade (RSI). Det vi kjenner som musearm kan være symptom på flere ulike tilstander, som har det til felles at de gir smerter og ubehag i armen, håndleddet eller hånden. Illustrasjonsbilde

Musearmdagen 28. februar

Det er mange som lider av musearm, eller vil komme til å lide av det på et tidspunkt. Så mange som 35% av alle som jobber foran en datamaskin vil oppleve symptomer på musearm viser forskning. For å rette fokus mot dette markeres musearmdagen eller RSI-dagen årlig på den siste dagen i februar.

Dette er musearm

Musearm eller musesyke er en repetitiv belastningsskade (RSI). Det vi kjenner som musearm kan være symptom på flere ulike tilstander, som har det til felles at de gir smerter og ubehag i armen, håndleddet eller hånden.

Smerten oppstår vanligvis når du arbeider mye foran en datamaskin med en tradisjonell mus eller et tastatur. Personer med musearm opplever at muskler og sener blir irritert og betent på grunn av ensidige belastninger som kan oppstå i armen og håndleddsregionen. 

Det best tiltaket mot musearm er forebygging

Musearm kan være vanskelig å behandle, og det beste tiltaket mot musearm er derfor å forebygge at tilstanden oppstår i utgangspunktet.

For å rette fokus mot dette markeres musearmdagen eller RSI-dagen årlig på den siste dagen i februar. Hensikten med dagen er å rette fokus mot tilstanden og hvor viktig det er å ivareta god ergonomi, slik at man forebygger skade.

Typiske symptomer på musearm

  • Smerter i skulder, underarm, hånd eller håndledd
  • Smerter og ubehag som oppleves verre etter lange arbeidsøkter
  • Brennende følelse i skulder eller arm
  • Stivhet og sårhet i skulder, albue og håndledd
  • Redusert grep og bevegelighet
  • Hevelser 

Dersom du begynner å merke tegn til slike plager kan det være smart å ta en vurdering ergonomien rundt arbeidsplassen din. Vi i Norengros kan hjelpe deg med å finne riktig ergonomisk utstyr for din arbeidsplass. 

Har du allerede vesentlige plager kan det i tillegg være smart å snakke med en fysioterapeut eller fastlegen. Dersom din arbeidsplass har en bedriftshelsetjeneste kan det også være et godt sted å starte. 

Kilde: Contour design
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.