Velg riktig emballasje for ditt behov

Ulike typer emballasje og forpakning er ofte utviklet med tanke på spesielle matvarer og bruksområder - men hva bør du tenke på for å velge riktig?

Tenk på dette når du velger matemballasje

Å velge riktig emballering kan resultere i besparelser, lengre varighet på smaken, enklere håndtering og bedre hygiene.

Ulike typer emballasje har ulike kvaliteter og egenskaper tilpasset det den er ment og brukes til. Det er sjeldent at en og samme type matemballasje egner seg til alle typer mat og til bruk ved alle temperaturer.

Et klassisk eksempel på dette er kaldmat og varmmat. De har ulike krav til forpakningen, både med tanke på materialet, form og design. Å benytte varmemballasje til kaldmatprodukter vil ikke føre med seg noen kvalitetsmessig gevinst og det vil være lite kostnadseffektivt. Ved å være bevisst på valg av emballasje til bruksområde kan man derfor å spare mye penger.

Bruk veilederen under og spør oss gjerne om hjelp!

Velg riktig emballasje for ditt behov

Velg riktig emballasje

Fiber / Bagasse

Perfekt for porsjonspakning og delikat presentasjon. Fiberprodukter produsert fra fornybare ressurser som er nedbryt- og komposterbare. Kan både varmes og fryses.

Les også: Fiber - naturlig og fornybart

Palmeblad

Råvarene til palmebladprodukter kommer fra nedfalne blad fra nøttepalmen Areca. Dette er naturens avfall, uten å kutte et eneste tre eller palme. Kan brukes til både varm og kald mat. Palmebladene tåler micro og ovn opp til 220 grader. Serien finnes i tallerkner, boller og beger. Alle Naturesse palmebladprodukter er Svanemerket og 100% komposterbare.

Les også: Palmeblad - rett fra naturen til ditt bord

Transparent folie / PLA

PLA er et ypperlig miljøvennlig alternativ til plast som PP og PS. PLA er laget av 100 % fornybare ressurser. Kan benyttes til beger, boller, glass og bestikk (CPLA). Tåler normalt fra 0 til +40. Komposterbar og biologisk nedbrytbart som kan kastes ammen med matavfallet.

Les også: PLA - et miljøvennlig alternativ til plast

Plast

Perfekt for porsjonspakning og delikat presentasjon. Flere ulike typer med unike egenskaper - CPET, APET, PP, PS og PE. Hvilket materiale du bør velge kommer an på bruksområde og type mat.

Aluminium

Gastronorm-formene er designet for å servere store måltider og står i mot kravene som stilles i forhold til håndtering, transport og servering. Det gjør at jobben blir så enkel som mulig!

 

Nyhet! Gastronorm-formene leveres nå også i sort utgave.

Tar seg meget godt ut ved servering og gir et eksklusivt uttrykk. Gastronorm-formene er designet for å servere store måltider og står i mot kravene som stilles i forhold til håndtering, transport og servering - det gjør at jobben blir så enkel som mulig! Formene kan brukes i ovn, grill og nedfrysning. -40°C til +200°C.

Bli kunde

Blekk og tonerguide