Sykepleier holder Easybag foran pasient

EasyBag sørger for mindre plastavfall på norske sykehus

For å hjelpe sykehus og andre helseinstitusjoner med å redusere plastavfallet sitt har legemiddelselskapet Fresenius Kabi utviklet ernæringsposen EasyBag. Den er mindre og lettere enn konkurrerende produkter på markedet, og har et fleksibelt design som gjør at den enkelt kan rulles sammen for å spare plass under transport.

Plast utgjør i dag rundt 50 prosent av avfallet som stammer fra verdens helseinstitusjoner. Som et ledd i få ned dette tallet har Fresenius Kabi utviklet EasyBag, som med sin komprimerte utforming er med på å redusere belastningen på miljøet – uten at det går på bekostning av pasientsikkerheten.

Reduserer avfallsvolumet betraktelig

Ernæringsposen EasyBag brukes til enteral ernæring blant pasienter som er kronisk eller kritisk syke og ikke kan innta næring på vanlig måte. Posen er laget av et lett og mykt materiale som sørger for minimal bruk av plast. Der andre ernæringsposer på markedet i gjennomsnitt veier 33 gram, er EasyBag i en helt egen klasse med sine beskjedne 13,2 gram – altså mer enn en halvering.

Helseinstitusjoner som ønsker å bli mer bærekraftige og drive mer miljøvennlig, gjør derfor lurt i å gå over til EasyBag. På den måten kan de redusere vekten på plastavfallet sitt med hele 60 prosent og det totale avfallsvolumet med opptil 85 prosent. Et sykehus som for eksempel bruker 50 EasyBag-poser om dagen, kan dermed redusere plastavfallet sitt med hele 360 kilo årlig.

Enkel og sikker i bruk 

I tillegg til å redusere plastavfallet er EasyBag også svært enkel og sikker i bruk. Den tilbyr enkel tilkobling, en praktisk dryppfri port som forhindrer søl samt et lukket system som hindrer at oksygen kommer inn i posen. Selve posen er helt PVC- og lateksfri og kan enkelt sammenrulles etter endt bruk for å spare plass i avfallet.

Samtidig bidrar den kompakte utformingen til å optimalisere frakten ved at man får plass til flere forpakninger per eske/pall, noe som sørger for færre lastebiler på veiene.

Fordeler med EasyBag fra Fresenius Kabi

  • EasyBag har svært lav vekt sammenlignet med andre konkurrende produkter.
  • EasyBag har en rekke praktisk funksjoner som gjør den enkel og sikker i bruk av helsepersonell.
  • EasyBag kan enkelt rulles sammen etter endt bruk, noe som reduserer avfallsvolumet.
  • EasyBag har en komprimert utforming som tar opp mindre plass og optimaliserer frakten.
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.