Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
EasyBag sørger for mindre plastavfall på norske sykehusEasyBag sørger for mindre plastavfall på norske sykehus

EasyBag sørger for mindre plastavfall på norske sykehus

For å hjelpe sykehus og andre helseinstitusjoner med å redusere plastavfallet sitt har legemiddelselskapet Fresenius Kabi utviklet ernæringsposen EasyBag. Den er mindre og lettere enn konkurrerende produkter på markedet, og har et fleksibelt design som gjør at den enkelt kan rulles sammen for å spare plass under transport.

Plast utgjør i dag rundt 50 prosent av avfallet som stammer fra verdens helseinstitusjoner. Som et ledd i få ned dette tallet har Fresenius Kabi utviklet EasyBag, som med sin komprimerte utforming er med på å redusere belastningen på miljøet – uten at det går på bekostning av pasientsikkerheten.

Reduserer avfallsvolumet betraktelig

Ernæringsposen EasyBag brukes til enteral ernæring blant pasienter som er kronisk eller kritisk syke og ikke kan innta næring på vanlig måte. Posen er laget av et lett og mykt materiale som sørger for minimal bruk av plast. Der andre ernæringsposer på markedet i gjennomsnitt veier 33 gram, er EasyBag i en helt egen klasse med sine beskjedne 13,2 gram – altså mer enn en halvering.

Helseinstitusjoner som ønsker å bli mer bærekraftige og drive mer miljøvennlig, gjør derfor lurt i å gå over til EasyBag. På den måten kan de redusere vekten på plastavfallet sitt med hele 60 prosent og det totale avfallsvolumet med opptil 85 prosent. Et sykehus som for eksempel bruker 50 EasyBag-poser om dagen, kan dermed redusere plastavfallet sitt med hele 360 kilo årlig.

Enkel og sikker i bruk

I tillegg til å redusere plastavfallet er EasyBag også svært enkel og sikker i bruk. Den tilbyr enkel tilkobling, en praktisk dryppfri port som forhindrer søl samt et lukket system som hindrer at oksygen kommer inn i posen. Selve posen er helt PVC- og lateksfri og kan enkelt sammenrulles etter endt bruk for å spare plass i avfallet.

Samtidig bidrar den kompakte utformingen til å optimalisere frakten ved at man får plass til flere forpakninger per eske/pall, noe som sørger for færre lastebiler på veiene.

Fordeler med EasyBag fra Fresenius Kabi

  • EasyBag har svært lav vekt sammenlignet med andre konkurrende produkter.
  • EasyBag har en rekke praktisk funksjoner som gjør den enkel og sikker i bruk av helsepersonell.
  • EasyBag kan enkelt rulles sammen etter endt bruk, noe som reduserer avfallsvolumet.
  • EasyBag har en komprimert utforming som tar opp mindre plass og optimaliserer frakten.
ToFu i bruk hos Stokmarknes legekontor

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til legekontor og sykehus – god lesing!