Korrekt bruk av munnbind

Vi opplever at interessen for munnbind har steget enormt hos våre kunder. Korrekt bruk av munnbind kan forebygge at du smitter andre, og kan redusere risikoen for at du selv blir smittet. Ved feil bruk øker sjansen for at du kan bli smittet. Her viser vi deg hvordan du bruker munnbind på en trygg og riktig måte.

– Nordmenn flest er ikke vant til å bruke munnbind. Et argument for ikke å anbefale allmenn bruk har derfor vært at feil bruk kan øke smittefaren. Når flere nå bruker munnbind for første gang, er det avgjørende at hver enkelt leser seg opp på rett bruk, sier Kjell Magne Sviund, fagsjef for helse hos Norengros Johs Olsen, og henviser til rådene fra Folkehelseinstituttet >

Følger man disse enkle rådene bruker man munnbindet rett, og er med på å ta ansvar for å bekjempe pandemien», sier Kjell Magne

– Ved å bruke munnbind i utvalgte situasjoner med så mye mennesker hvor avstandsrådene er vanskelige å holde, så beskytter du deg selv, og ikke minst andre mot å bli smittet hvis du er smittebærer. Bruk av munnbind i disse covid-19 tider er å ta ansvar. For deg selv og fellesskapet, sier Kjell Magne.

Samtidig er det viktig å understreke at bruk av munnbind ikke erstatter andre smitteforebyggende råd om hånd- og hostehygiene, å holde seg hjemme ved luftveissymptomer og å opprettholde avstand til andre på minst 1 meter. 

Når du benytter munnbind er det viktig å ta hensyn til følgende

  • God håndhygiene er viktig, og det må gjennomføres både før du tar på munnbind, og etter at du har tatt av eller berørt munnbindet. Se tips til god håndhygiene her > Har du ikke tilgang til vann og såpe der og da, bruk hånddesinfeksjon.

  • Pass på at munnbindet sitter tett inntil ansiktet og godt over nesen. For at munnbindet skal ha optimal effekt, må det sitte tett rundt hele omkretsen (munn, nese og hake) i hele perioden du bruker det. Ikke ha det nedenfor nesen eller på haken, eller flytt det opp og ned.  

  • Unngå å berøre forsiden på munnbindet, og vask hendene dersom du berører det. 

  • Siden munnbind har begrenset effekt og levetid, må det byttes med jevne mellomrom. Er munnbindet fuktig, tilsølt, eller du tar det av for å spise, må det byttes. 

  • Munnbind er til engangsbruk og skal ikke brukes på nytt dersom du har tatt det av. Det skal kastes i restavfall med en gang du har tatt det av. Sørg for å kaste slikt avfall i en beholder med lokk, slik at ikke vinden tar med seg søppelet og sprer det rundt.  Husk å vanske hendene etter at du har tatt av munnbindet. Les mer om hvordan «korona-avfall» skal sorteres på riktig måte >

– Følger man disse enkle rådene bruker man munnbindet rett, og er med på å ta ansvar for å bekjempe pandemien, sier Kjell Magne. Husk å rengjør hendene godt og ofte, hold god avstand til andre og hold deg hjemme hvis du er syk. Dette gjelder alltid, også ved bruk av munnbind, avslutter Kjell Magne. 

Se vårt utvalg av munnbind her >

Ønsker du mer informasjon eller veiledning?

Norengros er Norges ledende leverandør av forbruksvarer til næringslivet og har en stor portefølje av smittevernutstyr. Vi opplever enorm pågang, men har fortsatt en god lagersituasjon på munnbind. Ta kontakt i skjema under, send en epost til din lokale Norengros-grossist eller ta turen innom en av våre 38 butikker.

Finn din nærmeste Norengros butikk her >

Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.