Miljøvennlig - hva er det?

Det er både komposterbart - men minst like viktig er;

resirkulerbart!

Komposterbart

Kompostering er en prosess som går ut på å bryte ned organisk avfall ved hjelp av mikrobiell oppløsning, med kompost som resultat. Det betyr at materiale kan gjenvinnes i en komposteringsprosess.

 

For at et produkt skal kunne klassifiseres som komposterbart, må produktet oppfylle alle kravene i den europeiske normen EN13432 og/eller den amerikanske standarden ASTM D6400.

 

Palmebladprodukter

Server mat i Svanemerkede Naturesse palmebladprodukter!

Råvarene til palmebladprodukter kommer fra nedfalte palmeblader, som er naturens avfall, uten å kutte ett eneste tre eller palme. Det er bærekraftige produkter som er nedbrytbare og komposterbare i henhold til EN13432.

Produktene tåler fra -20 til +220° C og kan brukes i ovn eller mikro.

Palmeblad - rett fra naturen til ditt bord

Fiberprodukter

Varemerkene Bagasse og Bepulp - fiberprodukter som er produsert i råvarer av overskuddsfibrer fra sukkerrør - et naturlig og fornybart materiale. Alle typer bokser, boller, fat, tallerkner osv.

Fiberproduktene tåler fra 0 til +100°C og er komposterbare i henhold til EN13432

Komposterbare porsjonsformer

PLA - transparent folie

PLA er laget av 100% fornybare ressurser. Det er et miljøvennlig og biologisk nedbrytbart materiale, som lages ved polymerisering av melkesyre. Kan benyttes til beger, boller, glass og bestikk (CPLA). Tåler normalt fra 0 til +40°C - CPLA opp til +85°C. Er komposterbar i henhold til EN13432.

 

Resirkulering

Resirkulering handler om å bruke materiale fra avfall til råstoff til å produsere nye varer eller ressurser. Dette gjør det mulig å bruke som råvarer på nytt i produksjon av nye varer. Resirkulerbar produkter bidrar til å redusere behovet for stadig å hente ut nye ressurser, og er av den grunn svært viktig for bærekraftig utvikling. Det gjør at vi kan spare ressurser og minimere avfall.

 

All plast er i utgangspunktet resirkulerbar - de 3 største innen emballasje er PE, PP og PET, også kalt sirkulærplast som inngår i den sirkulære økonomien.

Det viktigste er å sørge for at plast ikke havner i naturen, men blir samlet inn og håndtert på en ressurseffektiv måte.

 

rPET til bruk i matvareemballasje er godt kjent. Man kan ha opptil 80% resirkulert materiale i produktene - jomfruelig råvare 20%. Produseres i 3 lag hvor midtskiktet er i resirkulert PET og over- og underskiktet i ny PET. Tåler temperaturer fra -40 til +70°C.


Les også: Dette betyr de ulike miljømerkene

Bli kunde

Blekk og tonerguide