Proff på industri

Henning Sveen har jobbet i bransjen i over tretti år og kan det meste om emballasje. Han har lang erfaring med å finne løsninger på kundens utfordringer, og mener det er når man tenker utenfor boksen og tar små grep, at kunden får det lille ekstra.

Hennings karriere startet i 1990. Da begynte han hos en lokal grossist på Lillehammer, som etter hvert ble kjøpt opp av Norengros-grossisten på Gjøvik. Han har i årenes løp hatt ulike roller som butikkmann, butikksjef, innkjøper og selger, og i dag jobber han som kategorisjef for emballasje på Norengros’ hovedkontor. 

– Det at jeg har vært «borti» så mye, sett så mange problemstillinger og like mange løsninger, har gitt meg en solid grunnkompetanse.

Spør «hvorfor», og tenk utenfor boksen

Norengros er den ledende leverandøren av emballasje til industri, catering, storhusholdning- og handelsbedrifter i Norge, og har tusenvis av meter med emballasje liggende på hylla, klar til å leveres. Men ofte er kundens behov utenfor A4, forteller Henning. For å kunne levere presise løsninger er det derfor viktig ha et godt innblikk i deres situasjon. 

–  Det er viktig å stille mange spørsmål, og det er ved å spørre hvorfor at man begynner å tenke etter. Det kan være at kunden bruker løsninger bare av gammel vane, fordi de ikke kjenner produktsortimentet vårt, eller fordi de ikke tenker over at de kan få laget ting spesifikt for seg.

Jeg har tro på at hvis vi begynner i det små med konkrete grep, får vi til de store bærekraftsmålene på sikt – både for kundene våre, i Norengros og forhåpentligvis i samfunnet for øvrig

Det trenger ikke være store greiene. Et litt annerledes produkt eller en enkel justering av en eksisterende løsning kan gi store ressursbesparelser, sier Henning. 

– Helt alminnelige pappesker, for eksempel, krever mye tid. De må teipes både i bunnen og toppen, og de må fylles så innholdet ikke skades under transport. Eskene kan tilpasses med for eksempel automatisk bunn, eller de kan helt enkelt lages lavere. Da kan pakkingen ta tjue sekunder i stedet for tre minutter. 

Små steg mot store bærekraftsmål 

Også når det gjelder bærekraft er Henning opptatt av at små grep kan ha stor betydning. Han jobber i det daglige med å legge til rette for at kunden har bærekraftige emballasjealternativer. 

– I likhet med oss i Norengros er kundene opptatt av miljøet, og etterspør miljøvennlige løsninger. Jeg mener at det gir stort utslag for kundene å velge slike alternativer i det små. Det er mye å hente på gradvise tiltak som å gjøre strekkfilmen litt tynnere, redusere avfallsmengden og plastbruken noe, samt øke bruken av resirkulerbare materialer litt etter litt. 

– Jeg har tro på at hvis vi begynner i det små med konkrete grep, får vi til de store bærekraftsmålene på sikt – både for kundene våre, i Norengros og forhåpentligvis i samfunnet for øvrig, sier Henning. 

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

Les mer
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.