Møbler til helse og omsorg

Å innrede disse områdene skal ivareta flere behov. Tenk møblering som gir mulighet for aktiv aldring samtidig som møblene sikrer de ansatte optimale arbeidsforhold.

Morgendagens eldre

Det er god grunn til å vente at morgendagens eldre vil kreve mer kvalitet i innredning enn i dag. 

Morgendagens eldre har hatt et helt annet liv enn dagens eldre – først og fremst fordi de har opplevd en sterk økonomisk utvikling i Norge med tilgang på goder som tidligere generasjoner ikke har hatt. 

Et sterkere ønske om en aktiv aldring vil være viktig – derfor bør man tenke møblering som gir mulighet for dette. 

Planlegg for fleksibilitet

Beboere på sykehjem er ikke like – noen er lav av høyde, mens andre strekker seg mot 2 meter. Noen veier lite, mens andre er tyngre. Som mennesker flest varierer også beboere på sykehjem. Det er derfor viktig å ha møbler som er fleksible. 

Mulighet for ekstra høyde, ekstra bredde, avtagbare trekk som kan skiftes, regulerbare setedybde, hjul, fotbrett er eksempler på valg som gjør møblene fleksible og muliggjør tilpasset bruk. 

I planleggingen bør det for eksempel tas høyde for et antall stoler med hjul og et antall med ekstra høyde. 

Beskyttende tekstiler

Valg av tekstil på møbler kan bety mye mer enn bare utseende. Å velge et tekstil tilpasset miljøet det skal brukes i kan resultere i flere fordeler. Foreta en gjennomgang av behovet for renhold før valg av tekstil blir gjort. 

Trevira CS er vaskbart på 60C og flammehemmende. Møbler med Trevira CS tekstil leveres gjerne som avtagbare og med inkontinenstrekk i tillegg. Samtidig er de behagelige å sitte på.

Et alternativ til Trevira CS er møbelstoff med vanntett bakside. Disse tekstilene kombinerer møbelstoff og inkontinenstrekk. Tekstilene er ikke avtagbare og renhold skjer på møbelet.

Det tredje alternativet er kunstlær. Dette er plastbaserte stoffer som er vanntette. Vi har sett en utvikling innenfor kunstlær. Det puster bedre og føles mykere å sitte på enn tidligere. 

Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.