Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Har innredet Bamble kommunes nye flotte prestisjeprosjektHar innredet Bamble kommunes nye flotte prestisjeprosjekt

Har innredet Bamble kommunes nye flotte prestisjeprosjekt

Med fokus på smarte løsninger og systematisert gjenbruk har Norengros levert møbler og inventar til et av Norges flotteste skolebygg, idrettshall og svømmehall.

Fremtidens ungdomsskole. Det er betegnelsen Bamble kommune bruker om skolebygget på Grasmyr utenfor Stathelle. Fem ungdomsskoler skulle sentraliseres til et nytt og moderne bygg hvor hovedformålet var å skape et levende miljø som skulle stimulere til god læring. Bygget inneholder også fasiliteter for kulturskole og enkelte andre fritidsaktiviteter.

Nå, etter flere år med byggevirksomhet, står et av landets mest moderne og bærekraftige byggeprosjekter ferdig. Hovedentreprenør har vært Backe Vestfold Telemark AS som har levert et praktbygg til rett tid til tross for de utfordringer som pandemien har medført. Norengros har hatt hovedansvaret for utforming av interiøret og for leveranse av både møbler, en del spesialinnredning og all innvendig skilting i både skolebygg og idrettsbygg.

Sirkulærøkonomi er et relativt nytt begrep som stadig flere bedrifter og offentlige instanser omfavner. Det handler i bunn og grunn om gjenbruk – at man forlenger levetiden til ethvert produkt og dermed sparer miljøet for utslipp samt kostnader.

– Dette har vært et av våre mest spennende prosjekter noensinne, forteller salgssjef Jørgen Bergsli som sammen med sine kolleger Annestine Akersveen (interiørdesign) og Alonso Carvajal (grafisk design/prosjektleder) har hatt hovedansvaret for leveransen.

– Det som har vært spesielt fint har vært det meget gode og konstruktive samarbeidet med kommunen, entreprenør og ikke minst firmaet Senab Eikeland BTV AS som også har levert deler av inventaret.

Foretrukket samarbeidspartner

Norengros har via rammeavtale samarbeidet med Bamble kommune i en årrekke – en relasjon som stadig fører til nye oppdrag. Derfor ble de også denne gangen invitert til å bli med på vår kommunes største byggeprosjekt noen gang.

– Vi så verdien i å samarbeide med en lokal aktør med stor bredde i produktutvalg og med en bred faglig kompetanse, sier prosjektkoordinator fra kommunen, Høgne Skøld. Han har bare gode ord å si om samarbeidet.

– Å tenke bærekraftige løsninger er noe vi gjør ikke bare fordi kunden spør om det, men fordi vi også selvsagt tenker på vårt felles ansvar og for vår tids største utfordring, forteller Jørgen

– Vi er avhengige av rett kompetanse for å møblere opp hensiktsmessig og pent i et nybygg, og den kompetansen sitter ikke alltid kommunen på selv, forteller Høgne og fremhever at når man først bygger en skole til 500 millioner kroner så er det viktig å gjøre ting skikkelig.

Garderobe
Bord og stoler

Rigget for fremtiden

Prosjektet har hatt stort fokus på funksjonalitet, sambruk og god utnyttelse av alle arealer i hele åpningstiden. Miljø og bærekraft har også vært meget sentralt med ambisiøse klimamål. På bakgrunn av dette har Norengros vært engasjert for å kartlegge, systematisere og optimalisere gjenbruk og ombruk.

Sirkulærøkonomi er et relativt nytt begrep som stadig flere bedrifter og offentlige instanser omfavner. Det handler i bunn og grunn om gjenbruk – at man forlenger levetiden til ethvert produkt og dermed sparer miljøet for utslipp samt kostnader. Det beste for miljøet er at et produkt kan vare lengst mulig, og for å få dette til kreves det en omstilling fra hvordan de fleste av oss tenker og planlegger.

Gjenbruk og ombruk har stått sentralt i det omfattende prosjektet.

Søppelbøtte

Derfor vil dette med gjenbruk, ombruk, reparasjon m.m. være en viktig faktor for Norengros sin satsning i markedet for møbler og inventar fremover. I tillegg vil man ha et fokus på produkter som er designet for reparasjon og som er satt sammen av materialer med høy gjenvinningsgrad.

– Vi ønsker å hjelpe våre kunder til å ta de riktige valgene, sier Jørgen som også referer til Norengros målsetting: Vi skal være næringslivets støtteapparat.

– Å tenke bærekraftige løsninger er noe vi gjør ikke bare fordi kunden spør om det, men fordi vi også selvsagt tenker på vårt felles ansvar og for vår tids største utfordring, forteller Jørgen.

Norengros, som jo er en landsdekkende markedsledende kjede, har de siste årene hatt miljø og bærekraftsarbeid aller øverst på agendaen. I 2019 ble Norengros en klimanøytral bedrift, og arbeidet fortsetter med stor intensitet for å redusere utslipp.

– Vi ønsker å hjelpe våre kunder til å ta de riktige valgene, sier Jørgen som også referer til Norengros målsetting: Vi skal være næringslivets støtteapparat.

I tillegg til tankegangen rundt miljø har kommunen i dette prosjektet gjennomgående valgt nye produkter med høy standard, og med god dokumentasjon når det gjelder miljø og bærekraft.

Norengros er totalleverandør av møbler og innredningsløsninger, både til privat og offentlig sektor. Kjeden har i dag 13 lagre og 37 butikker spredt over hele Norge, noe som gjør at du og bedriften din kan få god og personlig service, uavhengig hvor i landet dere holder til. Uansett om du trenger hjelp til å innrede et helt nytt lokale eller bare har spørsmål om kontorstoler, har du kommet til rett sted.

Vi i Norengros stiller strenge krav til oss selv og innvirkningen vår på miljøet, og vi jobber hardt for å minimere eget fotavtrykk – både fra egen virksomhet og fra produktene vi leverer.

Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!