Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Bærekraftig rengjøring med Cradle to Cradle produkterBærekraftig rengjøring med Cradle to Cradle produkter

Bærekraftig rengjøring med Cradle to Cradle produkter

Green Care er verdens første omfattende rengjørings- og pleiesortiment med Cradle to Cradle Gold-sertifikat. Serien inneholder svært innovative produkter som er sirkulære, trygge for mennesker og miljø samtidig som de har høy ytelse for effektiv rengjøring.

Cradle to Cradle beskriver prinsippet for sirkulær økonomi der produkter utvikles og brukes i sykluser. Dvs. at produktene og emballasjen er designet for å kunne returneres til tekniske og biologiske sykluser og på den måten «aldri bli brukt opp».

Green Care Professional

Green Care Professional står for sirkulær økonomi langs hele verdikjeden fra råvarer til emballasje.

I mer enn 30 år har Green Care Professional stått for topp rengjøringsytelse og bærekraftige rengjøringskonsepter. De engasjerer seg for å etablere en sirkulær økonomi langs hele forsyningskjeden. Tryggheten for menneskeliv og miljø er høyeste prioritet. Materialene som brukes (rengjøringskjemikalier og emballasje) er trygge for menneskeliv og natur og kan returneres til tekniske og biologiske sykluser.

Den elektriske strømmen som kreves for produksjon, er utelukkende hentet fra fornybare energikilder, og den nødvendige prosessvarmen genereres med klimanøytral naturgass. Takket være et internt vannbehandlingsanlegg, sørger de også for gjennomgående god vannkvalitet.

«Cradle to Cradle» – prinsippet

Hvordan selskaper designer og lager produkter i dag har en direkte innvirkning på verden vil vi bor i morgen. Den underliggende ideen «fra vugge til vugge» står i kontrast til det velkjente lineære produksjonsprinsippet «fra vugge til grav» hvor produktene brukes og kastes uten at konsekvensene for miljøet nødvendigvis er tenkt igjennom.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute er dedikert til å drive sirkulær økonomi gjennom produkter, materialer, systemer og forretningsmodeller som har en positiv innvirkning på mennesker og planeten.

Cradle to Cradle er basert på utvikling av produkter for jevn integrering i biologiske eller tekniske sykluser. Utfordringen ligger i å planlegge produktets livssyklus i en lukket materialsyklus, det vil si at materialene skal være egnet for en trygg retur til biosfære, eller for gjenvinning og gjenbruk av god kvalitet.

I fremtiden bør alle produkter utformes på en slik måte at kvaliteten på de gjenvunne materialene øker, slik at resirkulering er mulig på samme eller et høyere nivå. Et godt eksempel på dette er produksjon av en ny PET-flaske fra en gammel PET-flaske.

På slutten av 1990-tallet oppfant kjemikeren Prof. Dr. Michael Braungart og den amerikanske arkitekten William McDonough Cradle to Cradle-konseptet, som EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) i Hamburg utviklet videre.

Cradle to Cradle® er et registrert varemerke til McDonough Braungart Design Chemistry LLC. Cradle to Cradle CertifiedCM er et sertifiseringsmerke for sertifiserte produkter, utelukkende underlisensiert av Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII).

Cradle to Cradle
NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!