Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Inne hos Hasle Fem på LørenInne hos Hasle Fem på Løren

Blåste nytt liv i utdatert kontorbygg

Hvordan gjøre et utdatert kontorbygg attraktivt for nye leietakere? Det var spørsmålet Møller Eiendom stilte seg da den største leietakeren flyttet ut av Økernveien 94. Svaret lå i å utnytte potensialet som allerede fantes – en utfordring Kreo Interiørarkitektur i partnerskap med Norengros tok på strak arm.

I 2019 gikk startskuddet for en omfattende oppgradering av fellesarealene i det langstrakte bygget med de fem utstikkerne i Økernveien 94. Den gamle bygningsmassen ble forvandlet til et moderne, energieffektivt og ettertraktet kontorkompleks som innfrir alle kravene dagens leietagere har til bærekraft og fleksibilitet. Lokalene er i dag også kjent som Hasle Fem.

Samarbeid som gir resultater

Det var Kreo Interiørarkitektur som fikk oppgaven med å utvikle det nye interiørkonseptet, i tillegg til å stå for prosjektering og prosjektledelse for hele prosessen. Firmaet gjorde derimot ikke jobben alene. Med seg på laget hadde de et team bestående av ni fagfelt – og ikke minst Norengros som totalleverandør av møbler og interiør.

– Det hadde utvilsomt mye å si for resultatet. Detaljkunnskapen Norengros sitter med på møbler, materialer og priser, gjorde at vi raskt kom fram til gode løsninger – noe som igjen betyr masse tid spart, forteller Anett Wallin, interiørarkitekt i Kreo.

Hasle Fem var et stort prosjekt. Arealene skulle omdisponeres for å legge til rette for en større kantine, nye inngangspartier og trimrom. Kreo klarte allikevel å gjennomføre det hele innenfor et relativt stramt budsjett, uten at det gikk på bekostning av byggets visjon for interiøret.

Prosjektleder i Kreo, siviløkonom Kirsti McCarthy, mener samarbeidet mellom Kreo og Norengros var helt avgjørende for at prosjektet på alle måter ble en suksess.

– Vi er et team med sterk fagkompetanse, som utfyller og utfordrer hverandre. Det bidrar til økonomisering og gjør at vi lettere ser muligheter og finner nye bærekraftige løsninger, noe som er en tydelig merverdi for kunden.

Gjenbruk med miljøgevinst

Bydelene Hasle og Økern, der Hasle Fem befinner seg, er i rivende utvikling. Det ene nybygget etter det andre popper opp. Samtidig er det store miljømessige gevinster ved å rehabilitere og oppgradere byggene som allerede finnes. Nettopp derfor synes Kreo at det var ekstra gøy å få være med på å bevare og utvikle Økernveien 94.

– Møller Eiendom ville beholde bygget som var der. De ga oss stort handlingsrom, noe som innebar at gjenbruk og bærekraft fikk spille en helt sentral rolle i prosjektet, sier Anett Wallin.

Derfor innledet Kreo prosjektet med å vurdere hvilke materialer og møbler som kunne beholdes. Både trepaneler, gulvfliser, lamper og peisen i kantinen fikk bli med videre. Det samme gjorde mange av de eksisterende møblene, hele tiden med Norengros tett involvert.

– Etter at Kreo hadde laget interiørkonseptet, var det vår oppgave å supplere med møbler og materialer som fikk de eksisterende elementene til å fremstå som nye, forteller interiør- og salgskonsulent i Norengros, Ida Fordal Larsen.

Hasle Fem har blitt et kroneksempel på at fornying av kontorlokaler ikke trenger å bety full utskifting, og interiørarkitekten i Kreo er ikke i tvil om at gjenbruk er framtiden, også for kontor- og næringsbygg.

– Vi har allerede snakket med leietagere som trodde alt var nytt – så fresht ser det ut, avslutter Anett Wallin.

Møterom
Hasle FEM
Inne hos Hasle FEM

Norengros er totalleverandør av møbler og innredningsløsninger, både til privat og offentlig sektor. Kjeden har i dag 13 lagre og 37 butikker spredt over hele Norge, noe som gjør at du og bedriften din kan få god og personlig service, uavhengig hvor i landet dere holder til. Uansett om du trenger hjelp til å innrede et helt nytt lokale eller bare har spørsmål om kontorstoler, har du kommet til rett sted.

Vi i Norengros stiller strenge krav til oss selv og innvirkningen vår på miljøet, og vi jobber hardt for å minimere eget fotavtrykk – både fra egen virksomhet og fra produktene vi leverer.

Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!