Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Kvinne som makulerer dokumenter på et kontorKvinne som makulerer dokumenter på et kontor

Derfor er det viktig med makulering

Alle bedrifter har konfidensielt materiale som man ikke ønsker at skal komme på avveie. Økt bruk av hjemmekontor fører også til at stadig flere dokumenter sirkulerer utenfor bedriftens vegger.

Papirsikkerhet

Personopplysninger og sensitivt materiale lagres fremdeles på papir, og printere og kopimaskiner brukes hyppig. Dersom virksomheten ikke har sikre og gode rutiner for makulering av slike dokumenter, kan man risikere at sensitive dokumenter havner på avveie.

Digitale trusler ligger høyt på organisasjoners dagsorden, og tar mye av oppmerksomheten rundt GDPR, men de nye reglene gjelder også for informasjon på papir. Det betyr at alle bedrifter vil måtte få på plass gode rutiner for makulering.

Norengros kan tilby et bredt spekter av makuleringsmaskiner innenfor ulike merker, funksjonalitet og med en rekke ulike sikkerhetsgrader.

Sikkerhetsgrad

Sikkerhetsgraden sier noe om hvor mye papiret kuttes opp og rangeres på en skala fra P2 opp til P7. Hver kuttype makulerer et A4-dokument til et viss antall biter. Jo flere biter, desto høyere er sikkerhetsnivået. Høyere sikkerhetsnivå gir igjen mer plass til i beholderen før den er full.

Sikkerhetsgrad P4 og P5 dekker de aller fleste makuleringsbehov. P4 anbefales til fortrolige forretningsdokumenter, mens P5 anbefales til dokumenter med personopplysninger eller særlig sensitiv forretningsinformasjon.

Sikkerhetsgrad

 1. P2 Strimmelkutt
 2. P3 Krysskutt
 3. P4 Krysskutt
 4. P5 Mikrokutt
 5. P6 Supermikrokutt
 6. P7 Topphemmelig

Kutter opptil

 1. 35 biter
 2. 200 biter
 3. 400 biter
 4. 2000 biter
 5. 6000 biter
 6. 12 500 biter
Mennesker i kontorlokale

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om kontorarbeidsplassen – god lesing!