Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Desinfisering av overflate

Desinfisering forebygger smitte og infeksjoner raskt og effektivt

Under pandemien ble de fleste av oss godt kjent med desinfisering av både hender og overflater. Trenger vi egentlig fortsatt å være like nøye med dette? Svaret er helt klart ja!

Desinfisering og god hygiene har stor betydning for å hindre smitte og infeksjoner, særlig i helsevesenet. Her gir vi deg svar på det meste du måtte lure på om desinfisering og forebygging av smitte.

Svært høy effekt på kort tid med desinfisering

Første bud for å unngå spredning av smitte, er god håndhygiene! Såpe og vann må til når hendene har synlig skitt som må fjernes. Men for rene hender, som bare trenger å eliminere mikroorganismer raskt og effektivt, er desinfeksjonsmidler mange ganger å foretrekke. Dette gjelder for eksempel helsepersonell som går fra pasient til pasient. Det er ikke alltid man har umiddelbar tilgang på en vask. Da er desinfeksjon en enkel og god metode, som kan fjerne 99,99 % av mikroorganismer på bare tretti sekunder.

Norengros desinfeksjonsprodukter, Tendercare Hånddesinfeksjon og Pure Overflatedesinfeksjon, er begge 85 prosent etanolbasert. Etanol har rask baktericid effekt på vegetative bakterier, mykobakterier og sopp, i tillegg til at det inaktiverer virus (f.eks. influensavirus, adenovirus, rotavirus). I motsetning til andre desinfeksjonsmidler virker alkoholer raskt, har lite lukt og etterlater ingen rester. Produktformuleringene til Pure og Tendercare med etanol som hovedalkohol, er basert på anbefalinger fra Verdens helseorganisasjon (WHO) og Folkehelseinstituttet.

Tendercare Hånddesinfeksjon fjerner bakterier uten å skade huden

Tendercare Hånddesinfeksjon finnes både i flytende form og som gel. Produktet inneholder glyserin, som hjelper å opprettholde hudens naturlige fuktighetsbalanse, og en fortykningskomponent basert på naturlig cellulose. Dette sørger for at produktet har en god konsistens, samtidig som huden får en god fuktighetsfølelse. På arbeidsplasser med hyppig behov for rengjøring av hender, er det viktig å ha desinfeksjonsprodukter som både er effektive, men også skånsomme mot huden.

Tendercare tilfredsstiller kravene i EN 1500, EN 13727, EN 14476; kappekledde virus.

Pure Overflatedesinfeksjon for rene flater uten skjolder

Pure Overflatedesinfeksjon er et flytende desinfeksjonsmiddel, som du bare trenger å spraye på overflaten og la virke i ett minutt. Det gjør den svært enkel i bruk for desinfisering av typiske kontaktflater som dørhåndtak, trappegelender, bordplater og lignende. Den kan brukes på de aller fleste materialer og etterlater ingen lukt, rester eller skjolder.

Pure Overflatedesinfeksjon tilfredsstiller kravene i EN 14476; kappekledde virus, EN 13624; gjærsopp, EN 13727

En tryggere arbeidsdag med gode produkter

Koronaviruset dør ved 65 prosent alkohol, og anbefalingen for å ha full effekt mot virus ligger på 70 prosent. Vi har likevel valgt å legge alkoholprosenten i våre produkter litt høyere for å ha en sikkerhetsmargin.

Mange er ikke klar over at om beholderen på desinfiseringsprodukter står uten lokk, vil noe alkohol fordampe. Dermed risikerer man at alkoholprosenten i produktet blir for lav til at den har god effekt, og bare gir en falsk trygghet.

Med 85 prosent alkohol i Pure og Tendercare, kan du være trygg på at virus og bakterier vil fjernes, selv uten helt gunstig oppbevaring av produktene. Norengros desinfeksjonsmidler er trygge og enkle i bruk, skånsomme mot huden og laget etter produktformuleringer anbefalt av FHI.

NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!