Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Oppdrettsanlegg for laks i NorgeOppdrettsanlegg for laks i Norge

Effektiv, trygg og mer miljøvennlig desinfeksjon

Norge er verdens nest største sjømateksportør og har skapt titusener av arbeidsplasser over hele landet. For en næring som berører så mange, er det viktig med desinfeksjonsprodukter som er trygge, effektive og skånsomme. En stadig viktigere støttespiller for sjømatnæringen er LifeClean, som med sin patenterte formel har en overlegen effekt mot et bredt spekter av mikrober, og er betydelig skånsommere mot miljøet.

– LifeClean er en såkalt high level-desinfeksjon som tar knekken på alt – til og med sporer, som er den formen for mikrober som er vanskeligst å drepe. I tillegg er produktet veldig effektivt mot biofilm samt et bredt spekter av bakterier, virus, sopp og parasitter, blant annet Listeria, IPN-virus og lakselus, forteller Trine-Lise Setterberg, daglig leder i PartnerMed – LifeCleans samarbeidspartner i Norge.

Mange lignende produkter er tøffe å bruke, men fordi LifeClean består av 99,6 prosent vann, er det mye mer skånsomt.

LifeClean er et patentert desinfeksjonsmiddel til flater og utstyr og brukes av stadig flere aktører innen sjømatnæringen. Produktet er fleksibelt, utvikler ikke resistens og kan anvendes på de fleste flater i alt fra genbanker, smoltanlegg og merder til brønnbåter, bløggebåter, foredling og slakterier.

– LifeClean kan blant annet brukes i rørsystemer på båter, og sørger for at mikrobene drepes og ikke får utviklet seg. I tillegg forebygges dannelsen av biofilm. LifeClean brukes også til å nullstille båter før de går videre til nye anlegg, forklarer Setterberg.

Betydelig skånsommere for miljøet

Selv om LifeClean har en overlegen effekt på nesten alt av mikrober, er middelet svært skånsomt mot miljøet og personalet.

– Mange lignende produkter er tøffe å bruke, men fordi LifeClean består av 99,6 prosent vann, er det mye mer skånsomt. Middelet reagerer raskt ved kontakt med overflater, og gassen diffunderer umiddelbart, noe som minimerer muligheten for at restavfall og giftige forbindelser etterlates, forklarer Setterberg.

Når man bruker LifeClean, tar man hensyn til både miljøet, personalet og sluttbrukerne.

Ifølge sikkerhetsdatabladet er det påbudt å bruke verneutstyr i kontakt med LifeClean i konsentrert form, men det er ikke nødvendig når man jobber med den ferdige bruksløsningen. Setterberg anbefaler likevel at man alltid tar sine forholdsregler i kontakt med kjemikalier.

– I motsetning til andre lignende produkter på markedet kommer LifeClean helt uten farepiktogrammer – så skånsomt er det. I tillegg har det en mildere lukt og er derfor mye mer behagelig å jobbe med, fortsetter hun.

LifeClean

  • LifeClean Desinfeksjon til daglig desinfeksjon og til sanering. Klordioksidløsning med tensider til desinfeksjon av flater og utstyr. Ferdig blandet.
  • Effekt mot vegetative bakterier, virus, sopp, mykobakterier og endosporer. Eksempler er MRSA, Pseudonomas, Norovirus, Polio, TB, Candida og Clostridium Difficile.
  • Eksempler på kompatible materialer: Rustfritt stål, galvanisert stål, aluminium, tre, glass, malte overflater, Polypropylen, Polyethylene, PET, vinylgulv, PVC, gummi og skai.
  • Virkningstid: Med effekt på bakterier, virus, sopp og sporer er virkningstiden 1 minutt. Ved effekt på sporer som Clostridium Difficile og Bacillus Subtilis er virkningstiden 2 minutter. For sikkert og trygt resultat la løsningen ligge på i 2 minutter.

Med miljø og bærekraft som verdidrivere

For å finne de aller beste kundeløsningene jobber PartnerMed tett med Norengros. Mens Norengros har et stort nettverk og unike kunderelasjoner, har Setterberg og teamet hennes dybdekunnskap om produktet og kan bidra med tilrettelegging og opplæring ved behov.

– I tillegg satser Norengros tungt på bærekraft, og det var helt avgjørende for oss i valg av samarbeidspartner, sier Setterberg.

Når man bruker LifeClean, tar man hensyn til både miljøet, personalet og sluttbrukerne. Produktet har en rekke godkjenninger – blant annet av Statens legemiddelverk til teknisk bruk i akvakulturanlegg og transportenheter.

– LifeClean har fokus på forskning og videreutvikling med miljø som en sterk verdidriver. Produktet har overlegen effekt og er et utrolig godt valg for aktører i sjømatnæringen som ønsker effektiv, trygg og miljøvennlig desinfeksjon av alle flater. LifeClean tar også del i FNs bærekraftsmål om å bekjempe klimaforandringer, avslutter Setterberg.