Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Sirkulære verdikjederSirkulære verdikjeder

Sirkulære verdikjeder

Vi står overfor en stor omstilling i bruken av ressurser i verden. Verdikjedene må utvikle seg fra å være lineære til å bli sirkulære. Vi må bli smartere i ressursbruken, og legge til rette for gjenbruk og gjenvinning der det er mulig. Det er viktig at mest mulig materialer holdes i et kretsløp lengst mulig.

I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen. Når produktene ikke kan brukes om igjen, kan avfallet material­gjenvinnes og brukes som råvarer i ny produksjon. Slik utnytter vi de samme ressursene flere ganger og minst mulig går tapt.

I Norengros anerkjenner vi vår rolle i denne omstillingen, og jobber stadig i samarbeid med kunder og leverandører for å finne gode, tilpassede løsninger som gir et positivt bidrag til en mer sirkulær økonomi.

Vi vurderer hele tiden videreutvikling av vårt tilbud for å forsterke konseptet som totalleverandør til ­offentlige og private kunder. Mulighetene som ligger i tilhørende tjenester som reparasjon, leie, redesign, gjenbruk eller lignende er det naturlig at vi ut­­­forsker videre i tett dialog med kundene våre. Sirkulærøkonomi-tankegangen står også sentralt når vi tenker gode løsninger for kundene våre.

I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen. Når produktene ikke kan brukes om igjen, kan avfallet material­gjenvinnes og brukes som råvarer i ny produksjon. Slik utnytter vi de samme ressursene flere ganger og minst mulig går tapt.

Fra ideologi til handlings­kraft

Norengros ønsker på sikt å utvikle tjeneste­porteføljen sin til også å gjelde service, reparasjon, vedlikehold og utlån av maskiner og utstyr relatert til vår bransje. Allerede har flere av våre ­grossister bygget opp egne avdelinger med ulik fag­­kompetanse innenfor elektronikk, montasje, og tekniske kontroller og / eller knyttet til seg samarbeidspartnere.

Mann bærer bordplate på lager
Bordben skrus på plass
Bordben skrus på plass

Reparasjon og vedlikehold

At reperasjon og vedlikehold forlenger levetiden på et produkt er ikke nytt. Men for å klare dette må produktene repareres og opp­­graderes – det krever ­kompetanse og erfaring.

Autorisert Electrolux Professional partnerselskap

For å styrke kompetansen på dette området 2021 kjøpte Norengros K.J. Brusdal i 2021 Maskinservice Vest AS (MSV). Dette selskapet er et autorisert Electrolux Professional partnerselskap, som i dag tilbyr service og salg av både Electrolux og alle andre maskiner innen moppevask, vaskeri, storkjøkken og skyllerom.

Dermed bygger de opp en egen avdeling med ulik fag­­kompetanse innenfor elektronikk, montasje, og tekniske kontroller og / eller knytter til seg samarbeids­partnere. Maskinservice Vest utfører også hygiene­kontroller på spyle- og vaskedekonterminatorer.

Pent brukt møbler – like bra som nye

Når du velger å kjøpe pent brukte møbler, bidrar du til å spare miljøet. Vi tror at gjenbruk er veien å gå for å ta vare på natur­ressurser, og når man samtidig velger møbler av høy kvalitet – så kan møblene fint vare i flere tiår. På den måten bidrar vi alle til økt bærekraft og muliggjør mer langsiktig uttak av naturressurser. I 2021 kjøpte Kjosavik Gruppen AS Crifo Centura som driver med akkurat dette.

Når et lokale fornyes kan det gjøres uten at noe går til spille – de brukte møblene repareres, fornyes og selges videre. Under kan du se noen av prosjektene våre hvor vi har tatt dette ut i praksis.