Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
hjertestarter reddet liv

Hjertestarter kan redde liv

I Norge rammes over 3000 personer årlig av hjertestans utenfor norske sykehus. Den førstehjelpen som gjøres de første minuttene etter at en akutt sykdom eller skade har oppstått er livsviktig og minsker risikoen for langtidsskader

Tiden fra hjertet stanser til det gis strømstøt med en hjertestarter, er sammen med hjerte-lungeredning den viktigste faktoren for å overlevelse en hjertestans som skjer utenfor sykehus. Ved en hjertestans skal du først kontakte 113 samtidig som det startes med hjerte- og lungeredning. Ikke forlat pasienten for å hente hjertestarter, det må en annen gjøre. Husk at personell på 113 også veileder deg gjennom bruk av hjertestarter og bistår til hjelpen kommer frem.

Hvis du starter med hjerte- og lungeredning før ambulansen kommer, og får gitt et strømstøt av en hjertestarter i løpet av de første minuttene, så øker sannsynligheten for å overleve med opptil 75 prosent.

Våre hjertestartere er enkle i bruk og gir tydelig instruks under bruk – du kan ikke gjøre feil!

Våre sykepleiere tilbyr opplæring og kurs i bruk av hjertestarter. Kjennskap og øvelse fører til trygghet for bruker den dagen det plutselig trengs. Ta gjerne kontakt med våre sykepleiere som hjelper og veileder deg i kjøp og bestilling av hjertestarter og annet førstehjelpsutstyr.

Har du allerede en hjertestarter øker du beredskapen i ditt nærområde ved å registrere den her: Hjertestarterregisteret - Finn nærmeste hjertestarter | 113.no

Thor Olav Bjåland

Hvis hjertestarteren ikke hadde vært på treningssenteret, hadde jeg vært død. Det var kombinasjonen av livredderne mine og den som var redningen min, sier Thor Olav Bjåland.

Salg helse

Odd Erling JensenOdd Erling Jensen

Odd Erling Jensen

odd.erling.jensen@norengros.no 90610428
Benedikte De La VegaBenedikte De La Vega

Benedikte De La Vega

benedikte.vega@norengros.no 48097964
Kai FiksdalKai Fiksdal

Kai Fiksdal

kai.fiksdal@norengros.no 90610427
Cathrine Røise NormannCathrine Røise Normann

Cathrine Røise Normann

cathrine.roise.normann@norengros.no 93494841
Kristine Åsebø SolstadKristine Åsebø Solstad

Kristine Åsebø Solstad

kristine.asebo.solstad@norengros.no 91797639