Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Mann sorterer ark inn i kildesorteringsmøbel, dame holder på møbelet og smiler til kamera

KILDESORTERING + DESIGN = SANT

Et kildesorteringsmøbel er mer enn bare en avfallsløsning!

Proff på kildesorteringsmøbler

Marte Kapsberger-Mikkelsen har 21 års bakgrunn fra butikkdesign og popup-konsepter, og jobber i dag hos oss som salgskonsulent ved avdeling Møbel. Sammen med vår bærekraftsansvarlig Mario Auran, med 10 års erfaring fra avfallsbransjen, slår de seg gjerne sammen og drar ut til kundene for å gi gode råd og tips til valg av kildesorteringsutstyr.

- Jeg hjelper med design, fargemuligheter, tretyper eller laminat ol, som egner seg best i det miljøet hvor møbelet skal stå og om det er en av våre mange standardløsninger som er best egnet. Vi har også kildesorteringsmøbler som kan skreddersys, forteller Marte.

Mario, med sin bakgrunn, er opptatt av hvordan man kan øke kvaliteten på kildesorteringen.

- Dette handler blant annet om å velge riktig utstyr eller møbel basert på type rom eller miljø dette skal stå i, og hvilke avfallstyper som produseres der. For eksempel har bilverksteder andre behov inne på verkstedet enn ute i resepsjonen, sier Mario.

I rom som resepsjon, møterom eller auditorium, gir et kildesorteringsmøbel et penere uttrykk enn vanlig kildesorteringsutstyr, sier Marte.

Bilde av kildesorterings møbel fra Cube

Tenk på renholderen

Men det er ikke bare design og brukervennlighet for god kildesortering som er viktig. Man bør også sjekke hvordan møbelet er for de som skal tømme og rengjøre det.

- Det bør være lett å få ut sekker eller poser, men likeså å sette inn nye. Spesielt for matavfall må det være lett å få ut eventuelle rester som har falt utenfor og det bør være lett å vaske, sier Eva og Marit Helen som er renholdspersonell hos Norengros KJ Brusdal.

– Vi kaller de «omsorgspersonell», utbryter Marte og Mario.

– De tar så godt vare på oss, det er alltid rent og pent ved kildesorteringsløsningene våre. Dette gir hele bygget en god atmosfære for både de ansatte og besøkende, sier Mario.

Summen av små og store tiltak

Vi merker at mange og stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere er langt fremme når det gjelder bærekraftsarbeidet. Dette er et utrolig tverrfaglig arbeid og er «Summen av små og store tiltak», sier Mario. Et av de mindre tiltakene er kildesortering og tilrettelegging for bedre kildesortering.

Norengros KJ Brusdal ble i 2022 tildelt Bærekraftsprisen av Bergen Næringsråd. Les mer om juryens begrunnelse her: Norengros K.J. Brusdal er vinner av Bærekraftprisen 2022 - Bergen Naringsråd.

Ønsker du en prat eller besøk fra oss for å se på gode løsninger til dine lokaler?

Ta kontakt så hjelper vi gjerne:

Bilde av Tor Mario Auran, salgssjef Miljø og bærekraftBilde av Tor Mario Auran, salgssjef Miljø og bærekraft

Tor Mario Auran

mario@norengros.no 98097017
Bilde av Marte Kapsberger-Mikkelsen, Salgskonsulent - Avdeling MøbelBilde av Marte Kapsberger-Mikkelsen, Salgskonsulent - Avdeling Møbel

Marte Kapsberger-Mikkelsen

marte.kapsberger-mikkelsen@norengros.no 93029164

Norengros – Næringslivets støtteapparat