Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Kverndalen

Slik sørger Skien kommune for mindre belastning hos sine renholdere

Når nye Kverndalen bo- og dagsenter skal rengjøres bidrar roboten Ecobot 50 pro til en enklere arbeidshverdag for renholderne, slik at de får tid til andre rengjøringsoppgaver.


Det er svært belastende å moppe store arealer, spesielt for nakke og skuldre. Denne roboten letter på noe av det trykket og lar våre renholdere få bedre tid til andre arbeidsoppgaver. Noe som bidrar til mindre stress og økt trivsel, forteller Irene Moen Jørgensen, fagleder for renhold i Skien kommune.

Det koster mye penger med langvarige sykemeldinger grunnet belastningsskader. Det er denne roboten med på å redusere.

– Vi ønsker å ta vekk de oppgavene som har mest slitasje i arbeidet, for å spare de ansatte, legger hun til.

Skien kommune har kjøpt totalt åtte roboter fra Norengros Erik Tanche Nilssen AS. Seks av dem er aktivt i bruk i kommunens idrettshaller, mens de to siste er plassert på Lyngbakken sykehjem og Kverndalen bo- og dagsenter.

Kverndalen

Grundig opplæring følger med

Erik Tanche Nilssen AS jobber tett med Boss Europe AS, produsenten av roboten, som sørger for at renholderne ved sykehjemmet får grundig opplæring.

– Det har vært en stor utvikling fra første robot til nå. De blir bare enklere og enklere å håndtere, men det er likevel viktig med grundig opplæring, forteller Irene som er svært fornøyd med den servicen Boss Europe AS leverer.

– Roboten er nøyaktig, grundig og enkel å bruke. Den rengjør store åpne flater systematisk. Den har også sensorer som sier ifra om noe eller noen kommer i veien, så det er ingen fare for omgivelsene, legger hun til.

Hjelper kunden å henge med på utviklingen i bransjen

Norengros Erik Tanche Nilssen AS og Skien kommune har jobbet tett sammen i mange år.

Norengros Erik Tanche Nilssen AS er en veldig god samarbeidspartner. De kjenner oss godt og vet hva vi har behov for. Vi har løpende kontakt med Merete Oterholt gjennom hele året. Det er enkelt og fungerer svært bra.

– Det er godt å høre at dere er fornøyd, smiler Merete.

Hun er salgssjef forbruk i Norengros Erik Tanche Nilssen AS, som er leverandør av robotene til Skien kommune.

Merete Oterholt

– Vi legger mye stolthet i å finne de løsningene som passer for hver enkelt kunde. Når det er snakk om store prosjekter, som her, tar vi også ofte med produsenten. Da får kunden så god og relevant informasjon som mulig.

Positiv utvikling for kommunen og renholderne

På store prosjekter er Skien kommune tidlig ute for å snakke med Norengros Erik Tanche Nilssen AS om hva de trenger. I Kverndalen begynte de allerede i 2019 å planlegge hva som måtte på plass.

– Vi leverer ikke kun denne roboten, vi leverer alt fra renholdsprodukter og tørkepapir til andre type maskiner. Vi har blant annet levert og montert totalt 1200 dispensere.

– Det er veldig spennende å få være en del av en bransje i så stor utvikling. Få år har gått siden renholderne stod med moppen i hånden, til nå, hvor selvgående maskiner tar seg av de store og monotone rengjøringsjobbene. Det er en positiv utvikling både for kommunen og for renholderne, avslutter Merete.

Merete OterholtMerete Oterholt

Merete Oterholt

merete.oterholt@norengros.no 91864899