Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Utenfor Maschmanns matmarked på SkøyenUtenfor Maschmanns matmarked på Skøyen

Mateventyret på Skøyen - Maschmanns matmarked

På Skøyen i Oslo ligger Maschmanns Matmarked. Dette er stedet for alle matentusiaster som vil ha ferskvarer av god kvalitet og spennende tilbehør som tilfører retten det lille ekstra. Maschmanns er en forhandler med høye forventninger, både til seg selv og til leverandørene sine. Da Maschmanns skulle velge en samarbeidspartner, så de derfor etter en partner som kunne støtte dem på reisen og bidra til å gjøre dem enda bedre.

Egil Nordeide, som er ansvarlig for marked og butikk i Maschmanns, møtte salgskonsulent Tonje fra Norengros i 2012. Siden den gang har de to samarbeidet tett for å finne de beste løsningene og utforske nye muligheter for hva Maschmanns kan tilby kundene sine. Maschmanns ønsket seg en salgskonsulent som følger opp, uten å nødvendigvis troppe opp på døren hele tiden. Tonje har vist seg å være akkurat den konsulenten de så etter, og samarbeidet mellom henne og Egil har fungert svært godt gjennom årene.

– Vi er der vi er i dag fordi vi utfordrer hverandre, forteller Egil i Maschmanns.

God atmosfære og en helhetlig handleopplevelse

Det har vært viktig for Egil at folk skal møte en innbydende og varm atmosfære når de entrer dørene hos Maschmanns. Det skal være et sted hvor man kan møtes for gode samtaler over varm bakst, rykende fersk pizza eller unike og spennende matopplevelser. Duften fra bakeriet og den vedfyrte steinovnen i pizzarestauranten møter en idet man trer inn på matmarkedet, mens fargerike produkter fra hyllene vekker sansene og matlysten.

For at kundene skal få en helhetlig og eksklusiv opplevelse, er det viktig at også emballasjen står i stil med den fine atmosfæren på matmarkedet.

– Titter du inn i bakeriet vårt, så får du en sånn god følelse. Tar tilbake litt den tiden når det var kommunikasjon. En mellommenneskelig ting. Dette er det du får med deg når du går inn på Maschmanns, sier Egil.

For at kundene skal få en helhetlig og eksklusiv opplevelse, er det viktig at også emballasjen står i stil med den fine atmosfæren på matmarkedet. Tonje forteller:

– Vi leverer jo alt av forbruksmateriell til Maschmanns. Poser, pizzaesker, gavepapir, gavebånd med trykk. Vi leverer renholdsproduktene til kjøkkenet, innpakning av kjøtt og fisk, til og med kontorrekvisita. Det må være trygge produkter, sånn at de vet at de kan stole på produktene og de setter også krav til at det skal være miljøvennlige produkter.

En riktig emballasje er en emballasje som ivaretar produktet, slik at man unngår matsvinn

Norengros har sørget for at Maschmanns har fått et helhetlig og estetisk uttrykk – helt ned til de minste detaljene. Med flott profilemballasje vises kvalitetsstempelet deres på alt av innpakning og emballasje. Ikke nok med det, Norengros har også spesialdesignet gaveinnpakninger med trykk, samt flotte gavebånd med Maschmanns trykket i gylne bokstaver. Gavene får et eksklusivt særpreg, og den som får gaven kan være sikker på at de får deilige gaver av høy kvalitet. En lekker emballasje med trykk gjør en god handleopplevelse enda bedre.

De riktige løsningene som tar vare på miljøet

For å kunne ha et unikt og variert utvalg trenger man mye lagringsplass. Siden Maschmanns hadde lite lagerplass i sine lokaler, var det en god løsning å la Norengros ta seg av den jobben. Med varene på lager hos Norengros kan Maschmanns bruke mindre tid på bestilling og logistikk, samtidig som de er sikre på at varene de trenger, blir levert til avtalt tid. Maschmanns kan dermed gjøre innkjøp når de trenger påfyll, uten å miste oversikten i et lite lager, eller risikere at varene ikke kommer når de trenger dem.

Maschmanns er en kunde som setter høye krav til seg selv, og også da sine leverandører

Både Maschmanns og Norengros er opptatt av miljøvennlig drift og miljøvennlige produkter, noe som også har vært en vesentlig del av prosessen med å ta vare på produktene – hele veien fra produksjon til kunden har det på tallerkenen.

For å opprettholde trygg matsikkerhet er det svært viktig med riktig emballasje, særlig når det gjelder råvarer som skal bevare ferskheten lengst mulig. Holdbarhet og matsikkerhet sto i høysetet da Maschmanns og Norengros skulle velge emballasje til de ulike produktene.

Ansatt hos Maschmanns matmarked
Sandwitch hos Maschmanns Matmarked
Emballasje fra Norengros hos Maschmanns matmarked

– En riktig emballasje er en emballasje som ivaretar produktet, slik at man unngår matsvinn, poengterer Egil.

I tillegg var det svært viktig for dem å utvikle emballasje av bærekraftige materialer. Mesteparten av forbruksvarer som poser og ferskvareinnpakning hos Maschmanns er derfor papirbasert, og i stedet for poser i plast har de kompostbare bionedbrytbare poser. Kundene til Maschmanns kan handle med god samvittighet og vite at alt de handler, er nøye utvalgt med bærekraft og kvalitet i tankene.

– Maschmanns er en kunde som setter høye krav til seg selv, og også da sine leverandører. Når Egil ringer, da stiller jeg opp, forteller Tonje. For det er sånn Norengros er, med et ønske om å være en støttespiller som er der når man trenger det.

Bilder fra Maschmanns matmarked
Vikan fargekodede rengjøringsprodukter

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til matindustri – god lesing!