Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Møbler til helse og omsorg - The standard Gubi

Planlegg for fleksibilitet

Beboere på sykehjem er ikke like – noen er lav av høyde, mens andre strekker seg mot 2 meter. Noen veier lite, mens andre er tyngre. Som mennesker flest varierer også beboere på sykehjem. Det er derfor viktig å ha møbler som er fleksible.

Mulighet for ekstra høyde, ekstra bredde, avtagbare trekk som kan skiftes, regulerbare setedybde, hjul, fotbrett er eksempler på valg som gjør møblene fleksible og muliggjør tilpasset bruk.

I planleggingen bør det for eksempel tas høyde for et antall stoler med hjul og et antall med ekstra høyde.

Møbler til helse og omsorg - Helland Fjording

Beskyttende tekstiler

Valg av tekstil på møbler kan bety mye mer enn bare utseende. Å velge et tekstil tilpasset miljøet det skal brukes i kan resultere i flere fordeler. Foreta en gjennomgang av behovet for renhold før valg av tekstil blir gjort.

Trevira CS er vaskbart på 60C og flammehemmende. Møbler med Trevira CS tekstil leveres gjerne som avtagbare og med inkontinenstrekk i tillegg. Samtidig er de behagelige å sitte på.

Et alternativ til Trevira CS er møbelstoff med vanntett bakside. Disse tekstilene kombinerer møbelstoff og inkontinenstrekk. Tekstilene er ikke avtagbare og renhold skjer på møbelet.

Det tredje alternativet er kunstlær. Dette er plastbaserte stoffer som er vanntette. Vi har sett en utvikling innenfor kunstlær. Det puster bedre og føles mykere å sitte på enn tidligere.

Valg av tekstil på møbler kan bety mye mer enn bare utseende.

Møbler til helse og omsorg - beskyttende tekstiler
Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!