Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Utenfor serveringsstedet Gamle OpplandUtenfor serveringsstedet Gamle Oppland

Norengros møbelavdeling leverer bærekraftig kvalitet i rekordfart

En kort time fra Oslo, ved den gamle riksveien langs Harestuvannet i Nordmarka, ligger det ferske serveringsstedet Gamle Oppland. Kort tid før stedet skulle åpnes våren 2022, kom innehaveren på at noe vesentlig manglet. For hjelp henvendte han seg til sin samarbeidspartner på møbler og interiør: Norengros.

Innehaveren av Gamle Oppland, Morten Laupstad, har helt fra starten hatt store visjoner for stedet. Han ville lage en trivelig «storstue» med god mat og kulturtilbud. Stedet skulle være for folk i regionen og tilreisende på vei hjem fra marka, maten skulle lages av gode råvarer, og driften skulle være bærekraftig.

– Det var klart for oss at det eneste riktige valget var å velge produkter som enten var brukt fra før eller hadde kort reisevei, forteller Morten.

Tok kontakt med møbelavdelingen i Norengros

For å virkeliggjøre visjonene innså Morten at de trengte kyndig assistanse fra eksterne leverandører.

– Vi var nødt til å hente inn kompetanse på områder vi selv ikke er så sterke på. Derfor koblet vi på Jeanette Andersen fra en av møbelavdelingene hos Norengros på et tidlig tidspunkt, forteller Morten.

Gamle Oppland er medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, som Norengros har innkjøpsavtale med. I den forbindelse har Jeanette og Morten jobbet sammen med stort hell tidligere. Derfor var det naturlig å ringe henne da alt var klart til åpning og Morten brått skjønte at de hadde bommet på en sentral del av tilbudet i vårsesongen: møbler til uteserveringen.

Bærekraftig møblering på rekordtid

Jeanette og resten av møbelavdelingen hos Norengros jobber hver dag med å finne varige møbel- og interiørløsninger som gir god lønnsomhet. De tenker bærekraft i alle ledd og var glad for å få samarbeide med noen som deler denne tankegangen.

Å fremskaffe møbler av en slik kvalitet på så kort tid var en utfordring de tok på strak arm.

En sjelden kombinasjon av gode produkter og høy kompetanse til riktig tid er noe som kjennetegner de virkelig gode leverandørene, som leverer så godt at de etter hvert også blir gode samarbeidspartnere. Dette er folk som ser verdien i å jobbe sammen med kundene.

– Vi måtte snu oss kjapt rundt for å finne møbler som var både brukt eller kunne gjenbrukes, raskt tilgjengelige, komfortable og av høy kvalitet. Dette synes jeg vi så absolutt klarte å komme i mål med, og vi er meget fornøyde med å få bidra til dette flotte prosjektet, forteller Jeanette.

Servitør som serverer gjester på restaurenten Gamle Oppland
Hånd som drar over et serveringsbord på restaurant
Utemøbler på en restaurant

Verdien av å jobbe sammen

Selv setter Morten stor pris på samarbeidet.

– En sjelden kombinasjon av gode produkter og høy kompetanse til riktig tid er noe som kjennetegner de virkelig gode leverandørene, som leverer så godt at de etter hvert også blir gode samarbeidspartnere. Dette er folk som ser verdien i å jobbe sammen med kundene.

Alt tyder på at Morten har lykkes med å innfri visjonene han hadde for stedet. Gamle Oppland er blitt en samlingsplass for både kultur- og matinteresserte på Harestua. De serverer mat laget med omtanke basert på kortreiste råvarer, og gir på den måten tilbake til lokaløkonomien.

– Vi er stolt av å få bruke kompetansen vår på å gi Mortens fantastiske sted bærekraftige møbler som varer. Han har virkelig lykkes med sine ønsker for Gamle Oppland, og det var jeg heller aldri i tvil om at han kom til å gjøre, avslutter Jeanette.

Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!