Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo

Norengros som bærekraftig totalleverandør

For Havila var det avgjørende at Norengros kunne levere på mange ulike områder – og med miljøet i fokus. For å nå bærekraftsmålene sine var det samtidig viktig å ha en totalleverandør som lot dem samle flest mulig av kjøpene sine.

– Bærekraftsperspektivet har vært med i alle valg. Enten det var valg av profilartikler eller utstyr til kjøkken, renhold, møbler eller kildesortering, hadde bærekraft alltid førsteprioritet, sier Jeanette.

Havilas målsetting er å bli helt plastfrie, og de har allerede kuttet ut all bruk av engangsplast om bord. I tillegg er de stolte av å ha et mål om maks 75 gram matsvinn per gjest per dag.

Norengros ble dermed totalleverandør av alt fra maskiner og renholdsprodukter og emballasje til kulepenner, menyer og kjøkkenutstyr. I tillegg har Norengros levert profilartikler i form av blant annet emballasje og uniformer med trykk, noe som også bidrar til å skape et mer helhetlig uttrykk om bord på skipene.

Videre har Norengros vært ansvarlig for møbler både inne og ute på skipene. Møblene er inspirert av naturen de seiler gjennom, i nordisk og stilrent design som er skapt for å vare. Praktiske kildesorteringsløsninger sørger dessuten for at både ansatte og gjester enkelt kan sortere avfallet på riktig måte om bord på skipene og bidra til et mer miljøvennlig cruise.

Inne på Havila Kystruten
Inne hos Havila Kystruten

Høye krav til langsiktige, og miljøvennlige løsninger

Havilas målsetting er å bli helt plastfrie, og de har allerede kuttet ut all bruk av engangsplast om bord. I tillegg er de stolte av å ha et mål om maks 75 gram matsvinn per gjest per dag. For å få til dette måtte blant annet buffeten ofres, og nå ligger fokuset på at gjestene skal få god, lokal mat fra norske leverandører, som de vil ha lyst til å spise opp!

Havila jobber mye med bevisstgjøring og oppfordrer alle gjestene sine til å ta miljøvennlige valg, både om bord og når de forlater skipet. Ole Christian er storfornøyd med valget av Norengros som totalleverandør og er glad for å ha funnet en samarbeidspartner som har evnen til å tilpasse seg.

– Når Havila setter høye krav til oss som leverandør, setter det i gang oss også. Vi strekker oss alltid litt lenger og har blikket rettet fremover for å kunne være en best mulig leverandør for dem, avslutter Jeanette.

Norengros er stolt samarbeidspartner til Havila Kystruten og Norges mest miljøvennlige cruise!

Mat på Havila Kystruten
Kamskjell