Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo

Grundig testing av ulike produkter

Norengros fikk oppdraget med å finne de beste og mest bærekraftige løsningene for Vinjerock.

– Vi valgte produktene etter en grundig research på hvilke produkter som ville være optimale å kompostere for formålet til Vinjerock. De som jobber med festivalen, skal være trygge på at alt vi selger inn til dem, er noe de kan gå gode for, sier prosjektleder Jeanette Andersen i Norengros.

For Vinjerock er det svært verdifullt å ha ekspertene med på laget, som har kunnskapen vi ikke har tid til å hente inn.

I forkant av festivalen hadde Norengros og Vinjerock en workshop hvor alle de ulike produktene ble lagt på bordet, slik at festivalarrangøren kunne få et godt inntrykk av alternativene. Produktene ble også testet ut og kvalitetssjekket gjennom at de underveis i workshopen brukte produktene til alle måltider som ble servert der.


Bilde fra workshop mellom Norengros og Vinjerock
Bilder fra workshop mellom Norengros og Vinjerock
Vinjerock

Gjenvinner alle engangsartikler

De siste to årene har komposterbare engangsartikler blitt brukt til all matservering på festivalen. Avfallet sendes så til gjenvinning hos Sirkla på Kaupanger. Der blir det kompostert, og kompostjorden fra avfallet fra Vinjerock brukes så i grønnsaksproduksjon. Dermed går alt som brukes i matserveringen på festivalen, fra bord til jord og til bord igjen.

– For Vinjerock er det svært verdifullt å ha ekspertene med på laget, som har kunnskapen vi ikke har tid til å hente inn. Vi har hele veien hatt en god dialog med Norengros. De har stått for kontakten med produsentene og vært flinke til å formidle hva vi ønsker oss i fremtiden, sier Sigrid.

Jeanette er også storfornøyd med det spennende samarbeidet de har med Vinjerock.

– Å se hvordan de jobber med dette og dedikasjonen den gjengen her har med hele festivalarrangementet, er rett og slett berikende og veldig gøy å få være en del av, avslutter hun.

Hender som holder i kompostjord
Åker