Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
VM i snøsport for parautøvere

Norges første plastsmarte verdensmesterskap

Para VM Snøsport valgte Norengros som bærekraftpartner til sitt arrangement på Lillehammer i februar.

Verdens første VM i snøsport for parautøvere – Norges første plastsmarte verdensmesterskap

Verdens første VM i snøsport for parautøvere ble også Norges første plastsmarte verdensmesterskap! VM i snøsport for parautøvere samlet for første gang verdens beste innen alpint, langrenn, skiskyting og snowboard til et felles verdensmesterskap, og Norengros var med som bærekraftspartner og bidro med kunnskap og produkter.

Det var viktig for VM og finne produkter som kunne inngå i et sirkulært omløp, forteller Marita Hakestad Andresen, Rådgiver arrangement og bærekraft i Norges Skiforbund.

Bærekraft er mer enn miljømerkede produkter

– Vår rolle har vært å presentere konsept og sortiment for hvordan gjennomføre et plastsmart arrangement, forklarer Espen Sørhaug, Markedssjef i Norengros. GLØR har testet våre produkter ved sitt avfallsanlegg for å se om sirkularitetsprinsippet fra jord til bord til jord var gjennomførbart. Når testene var gjennomført og bekreftet OK, ble salg fra Norengros og representanter fra arrangør enige om sortiment og volum ut fra testet materialutvalg.

Norengros rolle har vært å presentere konsept og sortiment for hvordan gjennomføre et plastsmart arrangement

– Det var viktig for VM og finne produkter som kunne inngå i et sirkulært omløp. Dette ble mulig gjennom god dialog og planlegging i forkant av mesterskapet, sammen med Norengros, forteller Marita Hakestad Andresen, Rådgiver arrangement og bærekraft i Norges Skiforbund.