Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Lifeclean overflatedesinfeksjonLifeclean overflatedesinfeksjon

Overflatedesinfeksjon mot apekoppevirus

Vi i Norengros får henvendelser om hva slags overflatedesinfeksjon som «tar» apekopper og virketiden. Derfor har vi laget en enkel oversikt som viser deg hvilke desinfeksjonsmidler du kan bruke og virketiden.

Apekoppevirus

Apekoppevirus er klassifisert som biologisk faktor i smitterisikogruppe 3. Det betyr at appekoppevirus kan forårsake alvorlig infeksjonssykdom hos mennesker og utgjøre en alvorlig fare for arbeidstakerne, det kan være risiko for spredning til samfunnet, men det finnes vanligvis effektive forebyggende tiltak eller behandling.

Desinfeksjon mot apekoppevirus

I rom der det har vært pasienter med påvist eller mistenkt smitte med apekoppevirus bør rengjøring og desinfeksjon av rom, flater og inventar iverksettes for å forhindre videre smittespredning. Personlig beskyttelsesutstyr som hansker, smittefrakk, kirurgisk munnbind og visir/øyebeskyttelse benyttes av ansatte som utfører denne oppgaven. Desinfeksjon av overflater, inventar og utstyr utføres i henhold til lokale rutiner for desinfekjon ved virus . Det er viktig at all desinfeksjon påføres på rene overflater. Dette fordi desinfeksjon trenger ikke like godt igjennom smuss og får dermed en dårligere effekt.

Sprit/etanol – 1 minutt virketid

Alt over 75% etanol tar virus. Alkohol bør kun benyttes til desinfeksjon på små, tørre og synlig rene overflater.

Våre fagspesialister kan hjelpe deg med å velge de riktige produktene og løsningene for ditt behov. Ta kontakt med din lokale Norengros-avdeling, i skjema under, send oss en chatmelding, eller ta turen innom en av våre 37 butikker.

NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!