Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Plastic bottle_Shutterstock 1934085107

Fra søppel til søppel

Plastinor i Kragerø produserer søppelbøtter laget av innsamlet husholdningsavfall. Prosjektet har de kalt «Fra søppel til søppel» og de har blant annet fått støtte fra Kragerø kommune og Handelens miljøfond. De er også nominert til Avfall Norges innovasjonspris.

KJEKT Å VITE

Avfallsdunker laget av opptil 100 % gjenvunnet plastsøppel. Det som er unikt er at produktet er av waste/recycled plastic) dvs. plast fra husholdninger. Ved å benytte husholdningsplast er det tatt i bruk et råstoff som er mye vanskeligere å sortere enn industriavfall, og herved sikrer resirkulering av et råstoff det ellers ville vært vanskelig å benytte. Plast som ikke er på avveie, har fantastiske egenskaper og vi som miljøbedrift utvikler oss med tiden. Ved å gjenbruke plastsøppel som råvare, sparer man bruk av 2 liter råolje pr kilo plast vi gjenbruker (Ref: Avfall Norge) Det vil si at man sparer atmosfæren for ca. 2,5 kg CO2 utslipp pr. kilo plast gjenvunnet.

Teknologi

Produktene skal være enkle nytteprodukter av høy kvalitet. De skal ha det mest morderne av teknologi som kan gi ytterligere miljøbesparelser, som for eksempel at teknologi kan gjøre en søppelbøtte smart:

Ved å installere en chip, slik at den varsler tømming, brann og velt. Dette er et fantastisk system koblet opp mot et software program, slik at du bare trenger å tømme de søppeldunkene som er fulle, eller de som kommer til å bli fulle. Tester viser at du kan spare ytterligere CO2 utslipp, får 50% mindre klager på fulle søppelbøtter og sparer betydelige tømmekostnader.

De røde prikkene, det er ketchupflasker
plastinor avfallsbøtter

Vårt produkt «Kragerøbøtta», består av ca. 90 % gjenvunnet husholdningsplast / industriplast som inneholder HDPE. Dette består av polyetylen med høy tetthet som er et sterkt og robust materiale. I motsetning til andre polyetylener, er HDPE tung og fast. HDPE er lettere enn vann, og sammen med holdbarheten er dette et foretrukket materiale for mange produsenter

Plastinor - plastforurensing

ETN Kundeservice engros

Image missingImage missing

Irene Brodtkorb

irene.brodtkorb@norengros.no 35904050
Janne NyheimJanne Nyheim

Janne Nyheim

janne.hjelberg.nyheim@norengros.no 35904050
Christina PresthagenChristina Presthagen

Christina Presthagen

christina.presthagen@norengros.no 35904050
Jeanett DalenJeanett Dalen

Jeanett Dalen

jeanett.dalen@norengros.no 35904050