Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Proff på ergonomiProff på ergonomi

Proff på ergonomi

Som leverandør av møbler til offentlige miljøer som skoler, barnehager, kontorer og institusjoner, har Liv Inger Eidså i Norengros Kjosavik et stort ansvar. For når man skal innrede funksjonelle rom for en variert gruppe mennesker, er det ikke tvil om at det er mye å ta hensyn til.

Kvalitet oppstår i samhandling med brukeren

– Jeg setter meg skikkelig inn i det kunden driver med og går i dybden på oppgaven. Jeg passer dessuten alltid på å ha nok kunnskap om det jeg skal utføre. Det er noe av det som gjør meg proff, sier Liv Inger.

Liv Inger har jobbet med møbler i over 15 år og har god ekspertise på ergonomi og universell utforming.

– Med universell utforming menes det at samme løsning skal kunne brukes av alle, også mennesker med nedsatt funksjonsevne. Vi vet at de fleste med nedsatt fargesyn har problemer med å skille mellom rødt og grønt, mens de oppfatter forskjellige grånyanser. Dette kan vi bruke til å skape kontraster som gjør det enklere for svaksynte å oppfatte dybde og lese volumet i rommet. Å bruke kontrast på bordkantlister, kan for eksempel tydeliggjøre hvor bordet starter og slutter.

Problemløser

Liv Inger jobber ofte på større prosjekter, men det er også mange bedrifter som trenger hjelp til mindre oppgaver, som å finne riktig stol til en ansatt med ryggproblemer.

– Avhengig av kunden er det ulike måter jeg kan gjøre jobbhverdagen enklere på. Det første er å komme med konkrete og effektive løsninger på det de ber om. Men det kan også være å finne løsninger på ting de ikke ber om, men som viser seg å være et problem når vi får kartlagt situasjonen.

Møbler som skal brukes i offentlige rom, har strenge krav til kvalitet. Men at møblene er testet og godkjent for offentlig bruk, er ikke nok. Liv Inger må vite at de er trygge i bruk akkurat der hvor de skal brukes.

– Skolemøbler forventes å ha lang levetid og må tåle hard bruk – spesielt på ungdomstrinnet, hvor belastningen kan bli ekstrem. På institusjoner må vi passe på at stolen har riktig sittehøyde og ikke skarpe kanter. Kvalitet er sånn sett ikke en konstant verdi, men noe som oppstår i samhandling med brukeren. Det er dette som gjør jobben min så spennende!

Liv Inger Eidså, fagspesialist møbler. Norengros Kjosavik, Stavanger

Proff på ergonomi - Liv Inger EidsåProff på ergonomi - Liv Inger Eidså
ToFu i bruk hos Stokmarknes legekontor

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til legekontor og sykehus – god lesing!