Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Lars FeldeLars Felde

Proff på renhold

Som kategorisjef brenner Lars Felde for produkter som bidrar til å skåne miljøet. Han mener at profesjonalitet skapes i møtet mellom engasjement og strukturert arbeid, og vet en god del om hvor viktig godt samarbeid er.

Da Lars var 28 år og ferdig med mange års studier, bestemte han seg for å ta en pause og gjennomføre en gammel drøm om å dra på jordomseiling. Han solgte alt han eide og seilte fra Oslo til New Zealand via Panamakanalen – uten noensinne å ha seilt før.

Både spontant og planlagt

Lars’ utforskertrang og spontane engasjement har kommet godt med i bransjen i mange år, blant annet hos Norengros’ hovedleverandør Lilleborg og nå som kategorisjef for storhusholdning i Norengros. Lars har mange ideer, møter utfordringer med nysgjerrighet og kreative forslag, men mener også at dette bør kombineres med god planlegging og struktur.

Jeg trives med å snakke med alle, ha tilgang til informasjon og dyktige fagpersoner på alle kanter som jeg kan spørre og sparre med. Slik får jeg innsikten og kunnskapen jeg trenger for å sikre et sortiment som møter kundenes behov

– Jeg er en engasjert person som liker å hjelpe kunden og finne gode løsninger på utfordringer. Samtidig vet jeg at for å lykkes, slik vi nylig har gjort med den nye produktserien vår Pure, er det viktig å jobbe strukturert og møysommelig over flere år, sier Lars.

Godt samarbeid gir god innsikt

Det viktigste Lars lærte under jordomseilingen, var nødvendigheten av godt samarbeid mellom besetningsmedlemmene. Det er kanskje derfor han setter ekstra pris på det gode samarbeidet han har med dem han jobber sammen med i Norengros.

Som kategorisjef er han sentralt plassert i forretningsvirksomheten og forvalter leverandøravtaler, kjører kampanjer, er bindeledd mellom leverandører og deltar på produktmesser og i kundemøter. Han forteller at han bestandig lytter til selgerne – for det er de som er nærmest kunden og kjenner behovene deres best.

Vi kan enkelt hjelpe kunden nærmere en bærekraftig profil, for eksempel ved å erstatte én type kjemikalier med en annen, bytte til resirkulert plass, gå over til svanemerkede produkter eller ta i bruk én eller flere plantebaserte løsninger.

– Jeg trives med å snakke med alle, ha tilgang til informasjon og dyktige fagpersoner på alle kanter som jeg kan spørre og sparre med. Slik får jeg innsikten og kunnskapen jeg trenger for å sikre et sortiment som møter kundenes behov, sier Lars.

Bærekraftige alternativer med vind i seilene

Lars brenner for løsninger som skåner miljøet, og han utfordrer produsentene til å lage produkter som gir kundene enkle, bærekraftige alternativer.

– Kundene ønsker å ta miljøvennlige valg, og her kan vi i Norengros bistå. Vi kan enkelt hjelpe kunden nærmere en bærekraftig profil, for eksempel ved å erstatte én type kjemikalier med en annen, bytte til resirkulert plass, gå over til svanemerkede produkter eller ta i bruk én eller flere plantebaserte løsninger.

– Det trenger ikke å være vanskelig å bli en mer miljøvennlig aktør, og med vår hjelp får de vinden i de trenger i seilene for å komme et langt stykke på vei, avslutter den tidligere jordomseileren.

NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!