Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Kvinne tørker hendene med tørkepapirKvinne tørker hendene med tørkepapir

Reduser smittespredningen – bruk papirhåndklær

Papir er det mest hygieniske produktet å tørke hendene med. Det brukes bare en gang og det er derfor ingen fare for smittespredning. Dessuten rengjøres hendene mekanisk av papirhåndklær.

Papirtørk møter kravene til de mest hygienekritiske toalettrom. Siden papiret kun brukes en gang og bare berøres av den som bruker det, reduseres risikoen for videreføring av smittsomme bakterier. Papirhåndtørk trenger riktignok påfylling, men de er bestandig rene, siden de holdes beskyttet i dispenseren frem til de berøres av brukeren. Med Katrin sine papirtørkdispensere mater du frem ett ark om gangen og berører derfor bare arket som skal brukes. Arkene er tilpasset i størrelse for optimal tørking.

Dessuten er papiret helt klart håndtørkemetoden som de fleste foretrekker, ifølge Toalettrapporten 2020. Med jevne mellomrom gjennomfører vår leverandør Katrin en toalettrapport for å undersøke hvordan folk opplever og oppfører seg på offentlige toaletter.
Les mer om toalettrapporten 2020 her >

NRK gjennomførte et eksperiment med papir- og lufttørk, hvor alle testdeltakerne fikk en krem på hendene som skulle simulere bakterier. Deretter vasket alle hendene i 3 sekunder, slik at resultatet skulle være uavhengig av selve håndvasken. Konklusjonen var følgende; de som hadde tørket hendene med papir hadde renere og mindre bakterier på hendene, enn testdeltakerne som hadde brukt lufttørker. 

Har du lufttørker hos din bedrift i dag?

Om du har lufttørker i dag, sørg for å komplettere med papir og dispensere. Vi i Norengros ønsker at våre kunder skal bruke papirhåndtørk. Ikke bare er det mest hygienisk for å redusere smittespredning, det er også det gjestene vil tørke seg med. Bli med i dugnaden og bytt den ut.

Tørking av hender med papirTørking av hender med papir
LufttørkerLufttørker