Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Lege som sitter ved labbenkenLege som sitter ved labbenken

Riktig labutstyr gir kortere ventetider på legekontoret

En mangelfull eller dårlig lab på legekontoret kan fort føre til både unødvendig ventetid og ineffektiv pasientbehandling. Ved og selv ha et raskt og effektivt system for CRP og analyser tilgjengelig, kan norske leger få mer tid med hver pasient og i tillegg styrke pasientsikkerheten.

Frigjør tid med brukervennlig og pålitelig analyseutstyr

– Mange legekontor i Norge har en utfordring med at tiden ikke strekker til og at de ikke får nok tid sammen med hver pasient. Ofte skyldes dette at man må vente lenge på prøver og analyser, sier Marit Åssveen.

Som salgskonsulent for Norengros jobber Marit tett med norske legekontor og private helseklinikker. Hun er overbevist om at legene kan spare mye tid og ressurser ved å ha det nødvendige analyseutstyret tilgjengelig på legekontoret, slik at de kan utføre raske og gode tester på pasientene der og da.

– Ofte er det flere leger på et legekontor, og alle skal ha analyser på pasientene sine. Med opptil fire pasienter i timen – hvor man skal ta blodtrykk, blodprøver, EKG, og så videre – er det avgjørende å bruke effektive og driftssikre laboratoriemaskiner, så pasientene kan få svar raskt mens de er på legekontoret, sier Marit.

Trenger presise svar på stedet – og mer tid til pasienten

Ved selv å ha det beste utstyret som er tilgjengelig på markedet, kan legekontorene korte ned tiden de bruker per analyse og få mer verdifull tid med pasientene sine.

– Når tiden er knapp blir det stadig viktigere med apparater som gir korte analysetider – det gjelder alt fra CRP- og INR-apparater til urinavlesere og utstyr for blodprøvetaking. Samtidig er det viktig å vektlegge skikkelig opplæring i apparatene, slik at det blir minst mulig nedetid, fortsetter Marit.

Automatisk overføring av analyseresultater

For å overvåke kvaliteten på testene og avgjøre om resultatene ligger innenfor referanseverdiene, finnes det også effektive kontrolløsninger som er tilpasset analyseinstrumentene.

– For å effektivisere prosessen ytterligere, kan resultatene overføres automatisk fra analyseinstrumentene og direkte til pasientens journalsystem. På den måten slipper man også å taste inn analysesvarene manuelt, noe som både er tidkrevende og øker risikoen for feil, sier Marit.

Vi ønsker å gjøre legekontorer mer effektive og hjelpe dem med å øke pasientsikkerheten, unngå kostbar driftsstans og hjelpe flest mulig pasienter. Derfor jobber vi bare med de leverandørene som kan tilby det beste og mest effektive utstyret og er alltid oppdatert på nyheter, legger hun til.

Norengros tilbyr tett oppfølging på alt av labutstyr

- Siden Norengros er lokalt forankret og har tett kontakt med legekontorer i hele Norge, kan vi gi bedre service og oppfølging på alt vi leverer. Det at vi har direkte logistikk fra lokale fullsortimentslagre, gjør at du alltid har tilgang til utstyret og systemene du trenger, sier Marit.

Våre kompetente kundekonsulenter gir deg råd og veiledning om hvilke produkter som passer best til akkurat ditt legekontor - med alt fra standardprodukter til spesialløsninger. Vi kan skilte med 90 fagspesialister innen medisinske forbruksvarer, og enten det er snakk om enkle forbruksvarer som sprøyter og bandasjer eller avansert laboratorieutstyr, står spesialistene klare til å sette sammen en produktportefølje som er tilpasset legekontoret ditt. Norengros har i tillegg en oppgjørsavtale med HELFO for refusjon av medisinske forbruksvarer levert på blå resept.

ToFu i bruk hos Stokmarknes legekontor

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til legekontor og sykehus – god lesing!