Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Solskjerming i hjemSolskjerming i hjem

Slik kan riktig valg av solskjerming øke trivselen og senke kostnader

Det kan være lett å tenke at solskjerming er noe man helst trenger i sydlige strøk, og ikke her oppe i nord. Men så er det nettopp på de nordlige breddegradene at behovet for solskjerming er størst, ifølge Trine Heibø, salgs- og interiørkonsulent i Norengros Erik Tanche Nilssen.

Trine har lang erfaring med å finne gode og funksjonelle løsninger for belysning og innredning av rom, som kan skreddersys etter kundenes ønsker, behov – og budsjett. Det er mange hensyn som skal tas i planleggingen for å skape et best mulig innemiljø.

– Å legge til rette for effektiv solskjerming er bare en del av jobben vi gjør som interiørkonsulenter. Vi ser imidlertid at etterspørselen har økt etter hvert som kundene har blitt mer bevisste på hva solskjerming kan gjøre for innemiljøet, sier Trine.

Lav sol gir større behov for god solskjerming

Når sola skinner gjennom vinduet i sommerhalvåret, tar det ikke lang tid før rommet varmes opp til en ubehagelig høy temperatur. For i motsetning til husene i varme og solfylte land, er våre hus laget med tanke på å holde på varmen.

Hvis du stenger for vinduene så du ikke får sola rett i øynene eller i skjermen, men samtidig slipper inn sola, vil det bidra til å varme opp lokalet.

– Sola står lavere på himmelen her i Norge enn i land nærmere ekvator. Dermed står sola rett på vinduene store deler av dagen, og den kan fort bli svært sjenerende – selv for de mest solhungrige av oss.

Lav sol

Tilbyr alt fra fargerike gardiner til spesialtilpassede screens

Det finnes mange muligheter for innvendig solskjerming, og interiørkonsulenter fra Norengros kan utføre gratis befaring for å se hvilke løsninger som vil fungere best i kundens lokaler.

– Noen ønsker gardiner som står i stil med farger og elementer fra interiøret og dermed skaper en helhet i rommet. Andre vil gjerne ha screens som styres av lyset og går av seg selv, som er en fin og praktisk løsning i store lokaler med mange vinduer.

Gardiner

Effektiv solskjerming gir lavere strømkostnader

Med riktig solskjerming vil du også spare strøm.

– Hvis du stenger for vinduene så du ikke får sola rett i øynene eller i skjermen, men samtidig slipper inn sola, vil det bidra til å varme opp lokalet. Med plissegardiner og lameller er det lett å justere hvor mye lys og varme du slipper inn. De finnes i både ulike farger og med ulik lystetthet.

Med en effektiv solskjerming vil du i mindre grad ha behov for å justere innetemperaturen med varmepumpe og klimaanlegg. I en tid med rekordhøye strømpriser kan det gi en merkbar besparelse.

En god investering for arbeidsmiljø og trivsel

Trine forteller videre at de tilbyr et stort utvalg av solskjerming og mørklegging. Enten kundene foretrekker persienner, lameller, rullegardiner, screens eller tradisjonelle gardiner, kan de velge og vrake i både farger og materialer.

– Alt lages på mål. Det vil si at vi måler opp vinduene og foretar tilpasninger etter kundens ønsker, sier Trine, som ikke er i tvil om at solskjerming er en god investering:

– Samtidig som solskjerming har en åpenbar praktisk funksjon, er de også et viktig dekorelement som kan løfte helhetsinntrykket i et rom og øke trivselen på alle måter.

Ta kontakt med en av våre salgskonsulenter om du vil vite mer om hvilke alternativer for solskjerming som kan passe for deg og din bedrift!

Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!