Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
LED-pære på et sjakkbrettLED-pære på et sjakkbrett

Tenk på dette når du velger LED

Visste du at en LED-lyskilde har opptil 40 ganger lenger levetid enn en glødepære? Se hva du bør tenke på for å velge riktig LED-pære.

Det smarte valget

LED er en energieffektiv lyskilde som erstatter gløde- og halogenpærer.

Visste du at en LED-lyskilde har opptil 40x lenger levetid sammenlignet med en glødepære?

LED koster gjerne noe mer i innkjøp enn vanlig halogenpærer, men til gjengjeld har LED lavt strømforbruk og lang levetid.
Totaløkonomisk er LED en god investering.

LED er mer miljøvennlig, gir lavt strømforbruk og har lang levetid. Brannfaren reduseres også betraktelig på grunn av veldig lav varmeutvikling, da med spesiell tanke på å erstatte downlights med halogenpærer.

Belysning på arbeidsplassen

På et kontor er lyset en viktig del av å skape et godt arbeidsmiljø. Lys er nødvendig, ikke bare for å se, men det kan også påvirke hvordan vi føler oss. Belysningen på et arbeidsområde skal skape nok kontrast og belysningsnivåene bør justeres i henhold til hvilke oppgaver som skal gjøres på den enkelte arbeidsplass.

Tenk på dette når du velger LED-pære

Har du en glødelampe, spare- eller halogenpære som du vil bytte med en LED-pære, kan du bruke veilederen under for å finne riktig Lumen på din LED-pære. Lumen er en betegnelse for å måle lysstyrken på LED-pære.

Tenk på dette når du velger LED-pære

Velg rett farge på lyskilden

Kelvin er måleenhet for fargetemperatur. Lavere Kelvin indikerer varmere og koseligere lys, og høyere Kelvin gir kaldere og blåere lys.

Velg rett farge på lyskilden