Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Butikkdamer i Norengros Butikken Arna

Vi er en godkjent lærlingbedrift

Som lærlingbedrift kan vi utdanne nye fagarbeidere gjennom lærlingeordningen. Som lærling hos oss er du arbeidstaker under utdanning. Hvert år utlyser vi ulike lærlingplasser i bedriften vår og over 110 kollegaer vil ta deg vel imot.

Vi har god erfaring med å få lærlinger gjennom løpet på en god måte. Din nærmeste leder og HR vil følge opp med faste møtepunkt og sørge for at det blir en trygg og spennende reise hos oss.Målet er å gi lærlingkandidatene høyere kompetanse, kvalifisert for arbeidslivet og avslutte med godkjent fagprøve. Flere kandidater har også fått tilbud om fast jobb hos oss i ettertid.

Les mer om læreprogrammet HER.

Norengros på messe


Hvordan er det å være lærling hos oss?

Emilie er 1 av 3 lærlinger som bestod fagprøven hos oss i 2021. Hun har nå godkjent fagbrev innenfor Kontor og administrasjonsfaget. Emilie jobbet i hovedsak på kundeservice hvor hovedoppgaven var kundebehandling, ordreskriving og kunderegistering via mail, telefon og Chat. 

-Jeg fikk prøve meg ut i forskjellige avdelinger og se hvordan de jobber, det gjorde det mye lettere å få et helhetlig bilde av bedriften og hvordan ting fungerte. Vi hadde lærlingmøter, som vi brukte til å forberede oss til fagprøven. Det var til stor hjelp, her fikk vi også et samhold mellom oss lærlingene. Kollegaene, alle passer virkelig på hverandre. Om du trenger hjelp til noe er det bare å spørre, ingen spørsmål er dumme. Det er utrolig mye lærdom og kjærlighet i KJB. Her blir du raskt en del av «familien». Etter læretiden fikk jeg tilbud om 50 % stilling i butikken på Sotra, noe som passet perfekt for meg mtp. at jeg ville studere litt på siden.

Dette er en utrolig lærerik og flott plass. Du blir en del av en stor og kjærlig familie. Vil absolutt anbefale dette videre!» -Emilie


Neftali bestod sin fagprøve innenfor Salgsfaget. Hennes arbeidsoppgaver bestod av vareplassering, varetelling, yte service, fornye prisetiketter, lage bestillinger, ta imot bestillinger, ta imot kundehenvendelser på telefon og mail. På spørsmål om hun ville anbefalt oss som lærebedrift videre til andre, svarer hun: -Ja det kan jeg ærlig si med hånd på hjertet!

Det var kjempegreit med en halv studiedag en gang i uken. -Neftali


Veronica har også tatt fagbrev i Kontor- og administrasjonsfaget hos oss. Hovedområdene i faget er kontorservice (generelle kontoroppgaver, kundeservice etc), økonomi og IT. Veronica jobbet i hovedsak på økonomiavdelingen med oppgaver innenfor regnskap, fakturabehandling, avstemminger, lage rapporter osv. Etter godkjent fagbrev fikk hun tilbud om 100% stilling som økonomimedarbeider hos oss.

- Jeg var veldig fornøyd med oppfølgingen av nærmeste leder. Selv om jeg var et nytt tilskudd til økonomiavdelingen, ble det likevel tatt hensyn til at jeg ikke hadde noe som helst form for regnskapsbakgrunn, og at jeg var der for å lære. Dette samtidig som jeg ble behandlet som «en av deres egne» og ikke «hun lærlingen». Opplæringen føltes heller ikke overveldende, da jeg gradvis fikk mer ansvar og utfordrende oppgaver underveis i løpet av læretiden, sier Veronica.

Likte veldig godt at vi fikk besøke og lære av andre avdelinger, istedenfor å kun jobbe med egne oppgaver på egen avdeling. Dette gav et helhetsbilde av alle ledd i bedriften, som også var fordelsmessig ift. opplæringsplanen, forteller Veronica.

Bilder av smilende arbeidere i refleksvest på lageret

Er du den vi ser etter?

Vi ønsker velkommen til deg som vil gjøre så godt du kan, deg som ønsker å være en god kollega, deg med sterkt ønske om å lære sitt fag, gode verdier og arbeidsmoral.

Vi møter alle våre lærlinger med våre verdier:

Trygghet – Respekt – Engasjert – Modig – Bærekraftig – Fleksibel

Ta kontakt

Ved spørsmål kan du ta kontakt med vår Organisasjonssjef: wenche.ekevold@norengros.no

Norengros K.J. Brusdal AS er et lokalt eid selskap tilknyttet en landsdekkende kjede av grossister.


Vi er totalt 110 ansatte og hadde en omsetning i 2021 på 490 millioner kroner. I Indre Arna finner du vårt hovedkontor og lager på 10.500 m2 og her blir det daglig kjørt ut varer til kunder i hele Vestland fylke.
Vi har også vareutsalg fra 4 butikker i Arna, Sotra, Stord og i Førde.

Vi er en sentral aktør innenfor våre varegrupper mot offentlige oppdragsgivere. Bedriften er opptatt av grønn omstilling og bærekraft og vi tar velvalgte beslutninger med dette i bunn.
Våre medarbeiderundersøkelser viser år etter år at vi er en god arbeidsgiver for våre ansatte.