Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Bilde-av-hlr-kurs

Vi tilbyr HLR-kurs og opplæring i hvordan bruke en hjertestarter!

Redd liv med hjerte- lungeredningskurs

Helseavdelingen hos Norgengros K. J. Brusdal holder mange ulike kurs i løpet av året. Noen av de viktigste kursene vi tilbyr er kurs i hjerte-lungeredning samt grunnleggende førstehjelp ved akutt sykdom og skade. Disse kursene holdes i samarbeid med Aktiv Førstehjelp med Ivan Hansen som hovedinstruktør. Ivan er utdannet ambulansearbeider og jobber til daglig som ambulansearbeider i Helse Bergen. Aktiv Førstehjelp holder høy kvalitet med fokus på enkle og livreddende tiltak.

En hjertesak med et viktig budskap

Marte Solberg, driftssjef for idrett i Bergen kommune, har hjerteredningskurs som sin hjertesak. Hun opplever likevel ofte å bli «blokkert» med påstander som dette:

Vi har jo hjertestarter og den forteller oss hva vi skal gjøre. - trenger vi kurs da, egentlig?

-Slike holdninger kan komme av mangel på kunnskap og lite erfaring fra reelle situasjoner. Sannheten er at regelmessig trening er helt avgjørende for å kunne fungere optimalt i akutte situasjoner hvor stressnivået ofte er høyt. Personlige ferdigheter kan være forskjellen på liv og død, forteller Ivan, instruktør i Aktiv Førstehjelp.

-Å benytte hjertestarter i en nødsituasjon, krever at du har kontroll på og har lært god, kvalitetsmessig hjerte – lungeredning, forteller Marte. Uten regelmessig trening, faller kvaliteten på arbeidet vi utfører drastisk, samtidig som tidsbruken øker betydelig. Hjertestarteren forteller deg hva du skal gjøre og etter analysen sier den at du skal utføre hjerte- lungeredning. Dette skal du gjøre i tre minutter(!) før neste analyse. Så skal du fortsette og fortsette. Dette er hardt arbeid! Kompresjonene dine må være dype nok, de krever god teknikk for å kunne holde god kvalitet. Å ha øvd og lært dette av en faglig sterk instruktør, redder liv. En kan ikke «lytte seg til» slik kunnskap. Den må læres og aktiveres helt ut i fingertuppene.
På et kurs i hjerte-lungeredning lærer du hva som kreves for å jobbe med en livløs person over tid, gjerne helt aleine. Med økt bevissthet skaper vi tryggere rom i samfunnet.

Skreddersydde kurs

Kursene hos Norengros K. J. Brusdal med instruktør Ivan blir skreddersydd for å best kunne gi den kunnskapen de ulike miljøene har behov for.

De ansatte i Etat for idrett jobber både ute på idrettsanlegg, på isbaner og i skiløyper, men også i kontorlandskap. Eksempelvis må badevakter ha et eget tilpasset kurs.

Bergen Kommune stiller livsviktige krav til sine ansatte.

-Det blir mange praktiske spørsmål i løpet av mange kurs, forteller Marte. Da er det en klar styrke å ha en kursholder som jobber i ambulansen, som har den praktiske erfaringen og vet at ingen situasjon er lik. En som klarer å formidle hvordan prinsippene er de samme og tydelig klarer å svare på alle spørsmål med de forskjellige miljøutfordringer vi har. Mange av våre ansatte har hatt jevnlige kurs i en årrekke og samtlige av disse understreker at Ivan er den desidert beste kursholder vi til nå har hatt.

Vi ønsker derfor å anbefale Norengros og Ivan til andre som vurderer kurs i hjertestarter, men også førstehjelp da det var en rød trå i beskrivelsen hans i hvordan dette henger i sammen. Det er en helhet i Ivan sin formidling som er lett å følge med gode forklaringer og demonstrasjoner, forteller Marte.

Helseavdeling

BorghildBorghild

Borghild Marie Skadal Midttun

borghild.marie.skadal.midttun@norengros.no 941 89 122
SiwSiw

Siw Olset

siw.olset@norengros.no 93 41 45 72
KimKim

Kim Kildedal-Johannessen

kim.kildedal-johannessen@norengros.no 92472750
VibekeVibeke

Vibeke Butz

vibeke.butz@norengros.no 92472750
VibeckeVibecke

Vibecke Rolandsen

vibecke.rolandsen@norengros.no 94 10 80 40
Unni lidUnni lid

Unni Lid

unni.lid@norengros.no 41687745